12 mei 2017

Landstede MBO studenten in winnend team creathon

Creatieve marathon bij BrainZ in Zwolle

Wat te doen met de parkeerproblematiek in het gebied Hanzeland in Zwolle? Hiervoor heeft het winnend team van de creathon ‘Co-create the evolution of Hanzeland’ de oplossing bedacht! Verhuur de parkeerplekken van de bewoners in het gebied aan medewerkers van de bedrijven die in het gebied gevestigd zijn. Door het verhuren van de parkeerplaatsen is het niet nodig om groene ruimte in het gebied te veranderen naar parkeerplekken.

De deelnemers van de creathon bestonden uit leerlingen en studenten van verschillende onderwijsinstellingen, waaronder Landstede MBO. De prijsuitreiking van de creatieve marathon werd verzorgd door René de Heer, wethouder Economische Zaken van de gemeente Zwolle. Het team heeft een cheque t.w.v. 500 euro gewonnen en is daarnaast uitgenodigd om hun verhaal te pitchen aan professionals en de wethouders van Verkeer en Economie van de gemeente Zwolle. Naast het eerste team is ook het tweede team uitgenodigd om hun idee voor Hanzeland te pitchen aan deze professionals.

Unieke samenwerking onderwijsinstellingen en gemeente
Naast Landstede MBO studenten namen ook scholieren van het Etty Hillesum Lyceum uit Deventer, Saxion uit Enschede en studenten van ROC Aventus, Universiteit Twente en Radboud Universiteit Nijmegen deel aan de creathon. De combinatie van verschillende onderwijsniveaus heeft geresulteerd in creatieve oplossingen voor de uitdagingen in Hanzeland Zwolle.