Leidinggevende Travel & Hospitality ‘Van der Valk’

Gasten van een Van der Valk Verrast hotel verwachten dat tijdens hun verblijf alles goed geregeld is. Ze zijn immers op vakantie, zakenreis of een dagje uit. Als leidinggevende travel & hospitality ‘Van der Valk’ ben jij ervoor verantwoordelijk dat gasten goed worden geholpen.

Leerweg
BOL
Duur
3 jaar
Niveau
4
Plaats
 • Beroep
 • Opleiding
Gastvrijheid: jouw team zorgt ervoor!

Je bent in staat om de wens van een klant om te zetten in een passend event, meeting of arrangement. Je kunt gasten ontvangen aan de receptie van een hotel en ze een prettig verblijf bezorgen. Of je ontvangt gasten in het restaurant en bedient hen. Daarnaast kun je events, meetings en partijen opzetten, uitwerken en begeleiden.

Stage en baan bij Van der Valk

In het laatste jaar loop je tien maanden stage bij een Van der Valk-hotel in binnen- of buitenland. Je doet ervaring op bij de afdelingen Front Office, Sales & Events en Food & Beverage. Voor de hotels in België en Duitsland geldt dat Van der Valk zorgt voor accommodatie. Kies je ervoor om stage te lopen bij een Van der Valk Verrast hotel in Nederland, dan regel je zelf accomodatie in de buurt van het hotel.

Na het behalen van je diploma word je opgenomen in de talentenpool en kun je bij Van der Valk blijven werken. De Van der Valk Verrast groep bestaat uit ruim 70 verschillende hotels en resorts in binnen- en buitenland. Wil je meer weten over de verschillende Verrast hotels? Neem dan eens een kijkje op www.stagebijvandervalk.nl. Ga jij voor deze opleiding? Meld je dan snel aan!Je sterke punten

Je bent gastvrij, enthousiast, sociaal, communicatief en proactief. Je bent goed in plannen en organiseren, je bent creatief en flexibel in het oplossen van problemen. Je kunt verschillende groepen enthousiasmeren en je kunt goed samenwerken in een team.

Aan het werk
 • Je treedt op als aanspreekpunt voor klanten/gasten.
 • Je werkt bij de afdelingen Front Office, Sales & Events en Food & Beverage.
Opleidingsinformatie

Opzet van de opleiding

De eerste twee jaar van deze opleiding krijg je les op Landstede MBO. Je krijgt les in verschillende vakken en onderwerpen zoals front- en back office, Engels en Duits, marketing, sales en events, food & beverage, toeristische inventaris en leidinggevende vaardigheden. Je leert door te doen: tijdens de lessen maak je kennis met allerlei praktijksituaties.

In de projectweken ga je regelmatig bij een Van der Valk hotel aan de slag met een project dat speelt op deze locatie. Een greep uit de verschillende projecten: hotelarrangementen, doelgroepenanalyse, promotie & marketing, food & beverage, meeting & events.

Persoonlijke begeleiding

Bij de start van de studie maken we duidelijke afspraken die we vastleggen in een ‘Individueel Leerplan’ (ILP). Tijdens de opleiding kijken we natuurlijk voortdurend of de afspraken, de manier van leren, het tempo en het doel nog kloppen. Als het nodig is, stellen we het plan bij. Je krijgt tijdens je opleiding een vaste coach met wie je nauw contact houdt.

Beroepsgericht leren

In elk beroepenveld heb je allerlei competenties nodig. Bij ons ga jij je daarin bekwamen. Dit doe je vooral in de praktijk. Je bekijkt bij elke competentie welke (praktische) kennis je daarvoor nodig hebt. Zo kun je op het juiste moment de juiste dingen doen en weet je ook waarom.

Beroepspraktijkvorming (BPV) en praktijkleren

Je bent regelmatig in de praktijk aan het leren. Tijdens de opleiding Leidinggevende Travel & Hospitality Van der Valk doe je ervaring op in de BPV (stage).

Landstede Partners

Landstede heeft uiteenlopende partners waar je leerwerkervaring op kunt doen. Denk aan gerenommeerde theaters en restaurants, conferentiecentra, wellness- en beautyoorden, campings, (allround) reisbureaus en interessante (top)sportorganisaties. Maar ook bekende pretparken en evenementencentra behoren tot het netwerk. Verder hebben we de meest uiteenlopende BPV-bedrijven in binnen- en buitenland. Voor deze opleiding werken we uitsluitend samen met Van der Valk Verrast hotels.

Toelating

Vooropleidingseisen

 • Een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg (kbl), gemengde leerweg (gl) of theoretische leerweg (tl).
 • Een mbo-diploma niveau 3.
 • Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het plaatsingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Verplichte intakeactiviteiten

 • Individueel plaatsingsgesprek in samenwerking met Van der Valk Recruitment.

Studiekosten

Naast het lesgeld heb je kosten voor lesmateriaal en betaal je een bijdrage voor voorzieningen en activiteiten, zoals excursies. Tevens wordt verwacht dat je werkkleding aanschaft. Voor meer informatie over studiekosten kun je bellen met 088-850 81 40.

Vervolgopleiding

Verschillende hbo-opleidingen, zoals:

 • Breda University of Applied Sciences (voorheen NHTV)
 • Hospitality & Bussiness Management
 • Commerciële Economie (CE) met als specialisatie Toerisme & Recreatie
 • Hotelmanagement

Deze en verwante hbo’s bieden verkorte 3-jarige opleidingen aan na afronding van een mbo-opleiding op niveau 4.Locatie
Fuchsiastraat 1
Fuchsiastraat 1
8013ZC
Zwolle
088-850 8400