Medewerker Fastservice

Houd jij ervan om gasten te helpen? En lijkt het je leuk om in de foodsector te werken? Dat leer je met deze opleiding in de fastservice de kneepjes van het vak. Bij fastservicebedrijven moet je denken aan strandpaviljoens, loungebars, cafés, koffie- en broodjeszaken, lunchrooms, fastfoodrestaurants, partycatering, bedrijfsrestaurants en tapasbars. Jij werkt als medewerker in zo’n bedrijf en helpt voorbewerkte producten te bereiden en te verkopen. Vaak gaat het om snacks, cocktails en kleine gerechten, maar ook om warme en koude dranken.Leerweg
BOL
Duur
2 jaar
Niveau
2
Plaats
  • Beroep
  • Opleiding
Jouw doel: tevreden gasten in de foodsector

Je luistert naar de wensen van een gast, neemt tegelijkertijd verschillende bestellingen op en bereidt deze. Je helpt mee met het ‘startklaar’ maken van het bedrijf en helpt soms ook bij de ontvangst, de opslag van geleverde goederen en het schoonmaken.

Het resultaat aan het einde van de dag? Een goede sfeer in het bedrijf en gasten die graag nog eens terugkomen. Gasten tevreden, jij tevreden!Je sterke punten

Je bent zelfstandig, maar kunt ook in een team werken: met collega’s kun je goed samenwerken en overleggen. Ook ben je sociaal. Je houdt overzicht en werkt geconcentreerd. Is het even wat drukker, dan ben je bereid om extra aan te poten.

Aan het werk
  • Je maakt bedrijfsruimtes bedrijfsklaar en bereidt en/of stelt fastserviceproducten samen.
  • Je verkoopt fastserviceproducten en verleent gastvrijheid aan gasten.
  • Je beheert de voorraad.
Opleidingsinformatie

Opzet van de opleiding

We beginnen bij alle opleidingen met een startperiode van tien weken. In deze tien weken maak je uitgebreid kennis met het beroep en de opleiding. Aan het einde van de startperiode vindt er een definitief plaatsingsgesprek met je coach plaats. Omdat iedereen op zijn eigen manier leert, bieden wij verschillende werkvormen aan. Leren kan zowel in groepjes als individueel, door middel van workshops en colleges, in het klaslokaal of in een praktijkomgeving.

Persoonlijke begeleiding

Bij de start van de studie maken we duidelijke afspraken die we vastleggen in een ‘Individueel Leerplan’(ILP). Tijdens de opleiding kijken we natuurlijk voortdurend of de afspraken, de manier van leren, het tempo en het doel nog kloppen. Als het nodig is stellen we het plan bij. Je krijgt tijdens je opleiding een vaste coach met wie je nauw contact houdt.

Beroepsgericht leren

In elk beroepenveld heb je allerlei competenties nodig. Bij ons ga je daarmee aan de slag. Dit doe je vooral in de praktijk. Je bekijkt bij elke competentie welke (praktische) kennis je daarvoor nodig hebt. Zo kun je op het juiste moment de juiste dingen doen en weet je ook waarom.

Beroepspraktijkvorming en praktijkleren

Je bent regelmatig in de praktijk aan het leren. Tijdens de opleiding Medewerker Fastservice doe je ervaring op tijdens de BPV (stage). In het eerste jaar maak je al kennis met de praktijk door opdrachten uit te voeren bij partners van Landstede MBO.

Landstede Plate Service Restaurant

In Zwolle beschikken we over ons eigen Plate Service Restaurant. Hier ben je met je medestudenten verantwoordelijk voor de hele gang van zaken. Denk aan koken, bedienen en afwassen. Maar ook promotie, bestellingen en reserveringen. Zo leer je direct in en van de praktijk.

Partners van Vrij & Gastvrij

Landstede MBO heeft uiteenlopende partners waar je leerwerk-ervaring kunt opdoen. Denk aan gerenommeerde theaters en restaurants, conferentiecentra, wellness- en beautyoorden, campings en interessante (top)sport-organisaties. Maar ook bekende pretparken en evenementencentra behoren tot het netwerk. Verder hebben we de meest uiteenlopende BPV-bedrijven.

Toelating

Vooropleidingseisen

  • Een vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg (bl).

Studiekosten

Naast het lesgeld heb je kosten voor lesmateriaal en betaal je een bijdrage voor voorzieningen en activiteiten, zoals excursies. Ook wordt verwacht dat je werkkleding aanschaft. Voor meer informatie over studiekosten kun je bellen met 088-850 8140.

  • Eerste Medewerker Fastservice (niveau 3)
  • Andere opleidingen binnen het Landschap Vrij & Gastvrij


Locatie
Fuchsiastraat 1
Fuchsiastraat 1
8013ZC
Zwolle
088-850 8400