Houd jij van zingen, dansen en acteren en ben je ondernemend? Dan is de opleiding Musicalperformer iets voor jou. Als musicalperformer werk je mee aan commerciële producties, voorstellingen en evenementen en ben je deel van een grote en/of kleine groep spelers. Tijdens je werk kun je in meerdere voorstellingen actief zijn. Dit betekent dat je als professioneel musicalperformer mentaal en lichamelijk fit moet zijn. Ook is het belangrijk dat je om kunt gaan met druk en tegenslag in deze commerciële wereld.
Let op: beperkt aantal opleidingsplekken!
Bekijk hier het aannamebeleid
Om dit te bereiken besteden we in je opleiding natuurlijk veel aandacht aan zang, dans en acteren. Daarnaast werken we hard aan je ondernemende gedrag, je communicatieve vaardigheden en je persoonlijke ontwikkeling. Verder komen vakken als Nederlands, Engels, rekenen en loopbaanontwikkeling terug in je opleiding.
Na je opleiding kun je aan de slag in een commerciële productie, bij evenementen en binnen het entertainment bij bijvoorbeeld grote recreatiegroepen. Dit kan als werknemer, maar ook als zzp'er. Een andere mogelijkheid is om verder te studeren aan een hbo.
Je sterke punten
Je bent gemotiveerd, hebt doorzettingsvermogen, discipline en je kunt als teamplayer gezamenlijk een mooie productie neerzetten.
Opzet van de opleiding
Tijdens de opleiding volg je onderwijs op school en doe je beroepspraktijkvorming in de praktijk. Er is een breed onderwijsaanbod. Je maakt kennis met veel aspecten van het vak waarvoor je wordt opgeleid. Je oriënteert je op de inhoud van het vak, het beroep en je wordt voorbereid op de beroepspraktijkvorming (BPV).
Het afronden van de algemene vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen, Loopbaan en Burgerschap kan eerder plaatsvinden tijdens jouw opleiding. Vakinhoudelijk laat je zien dat je op beroepsbekwaam niveau de stof onder de knie hebt, zodat je vervolgens de Proeve van Bekwaamheid kunt doen.
Je volgt naast de algemene vakken, lessen in dans, drama, zang en andere specifieke musicalvakken. Daarnaast zul je regelmatig deelnemen aan voorstellingen, onder andere in het theater van Landstede MBO. Deze voorstellingen kunnen ook in het weekend of in de avonduren plaatsvinden.
Persoonlijke begeleiding
We beginnen je opleidingstraject met een uitgebreid gesprek en we maken duidelijke afspraken. Tijdens de opleiding kijken we natuurlijk voortdurend of de afspraken, de manier van leren, het tempo en het doel nog kloppen. Je krijgt gedurende je opleidingstraject een vaste coach met wie je nauw contact houdt.
Artiesten: een uniek samenwerkingsverband
Deze opleiding valt onder het kwalificatiedossier Artiesten. In de regio Zwolle kun je drie uitstroomprofielen van Artiesten volgen: Acteur en Muzikant bij Deltion College en Musicalperformer bij Landstede MBO. Deltion College en Landstede MBO werken daarin samen, zodat je zo goed mogelijk wordt voorbereid op je toekomstige vak. In welke richting dan ook! En uiteraard betrekken we hierbij zoveel mogelijk lokale en regionale theaters, festivals en andere partijen.
Wat kun je verwachten?
Beroepsgericht leren
In elk beroep heb je competenties nodig. Bij ons ga jij je daarin bekwamen. Dit doe je vooral in praktijksituaties. Om de opdrachten (leerwerkprestaties) te kunnen uitvoeren, ga je competenties ontwikkelen en leer je welke (praktische) kennis en vaardigheden je daarvoor nodig hebt. Zo kun je op het juiste moment de juiste dingen doen en weet je ook waarom.
Iedereen leert op zijn eigen manier. Wij bieden daarom verschillende werkvormen aan. Leren kan zowel in groepjes als individueel, door middel van workshops en colleges, via theorie en praktijkopdrachten. De studieduur kan verschillen. Afhankelijk van je tempo kun je de studie in minder of meer tijd afronden. Ook zit je niet vast aan één niveau. Ben je goed in een bepaald vak, dan kun je dat op een hoger niveau volgen. Andersom kan natuurlijk ook, als blijkt dat je ergens moeite mee hebt.
Beroepspraktijkvorming (BPV) en praktijkleren
Voor een beroepsopleiding is de praktijk onmisbaar. Bij Landstede MBO leer je door veel in de praktijk te doen. Op school krijg je natuurlijk theorie, maar ook zijn er reële opdrachten uit de praktijk. Soms doen we dat door situaties te simuleren en we halen echte opdrachtgevers naar school zodat je de praktijk ervaart en goed wordt voorbereid op de stage. Stage noemen we binnen het mbo: beroepspraktijkvorming (BPV). Je draait mee in de dagelijkse werkzaamheden van een bedrijf. In het bedrijf word je begeleid door een praktijkbegeleider. Vanuit school is er natuurlijk ook begeleiding tijdens de BPV. Het spreekt voor zich dat je op school goed wordt voorbereid op de BPV.
Veel praktijk
In het Landschap Vormgeving & Entertainment mag je veel oefenen en ervaren. Soms doe je dat met schoolopdrachten. Je gaat ook regelmatig aan de slag met opdrachten van echte klanten. Op die manier leer je met opdrachtgevers om te gaan en leer je hoe belangrijk het is om rekening te houden met bijvoorbeeld deadlines, budgetten en promotie.
Toelating
Vooropleidingseisen
Aanvullende toelatingseisen
Aantal beschikbare opleidingsplaatsen (numerus fixus)
Verplichte intakeactiviteiten
Nadat je je hebt aangemeld voor de opleiding Musicalperformer, word je uitgenodigd voor de auditie. Na een positieve auditie volgt een plaatsingsgesprek.
De audities vinden plaats in de loop van het studiejaar voorafgaand aan de nieuwe opleiding. Je wordt ruimschoots voor de datum uitgenodigd met de exacte informatie, zodat jij je goed kunt voorbereiden op de auditie en het plaatsingsgesprek.
Studiekosten
Voor je mbo-opleiding betaal je jaarlijks lesgeld wanneer je 18 jaar of ouder bent. Het Ministerie van OCW stelt jaarlijks de hoogte van dit bedrag vast. Dit bedrag is exclusief leermiddelen, zoals boeken, danskleding, dansschoenen, make-up en een laptop. Voor meer informatie over de studiekosten kun je bellen met 088 - 850 8008.
Een hbo-opleiding, zoals:
Onderstaande tabellen tonen de gegevens van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.
Dit jaar is het aanmelden anders dan voorgaande jaren, want je moet jezelf aanmelden met jouw DigiD. Zorg er dus voor dat je die hebt.
DigiD in bezit?
Je wordt doorverwezen naar de website van centraal aanmelden MBO (CAMBO). Het grootste gedeelte van jouw gegevens zijn al ingevuld. Check goed of al jouw gegevens kloppen voordat je je aanmelding indient. Succes!
Nog geen DigiD?
Vraag deze dan eerst aan via www.digid.nl. Let op: dit duurt een aantal dagen. Kan je deze echt niet aanvragen, bijvoorbeeld omdat je geen BSN-nummer hebt, dan helpen wij jou graag verder tijdens kantooruren via het informatienummer op 0800-0245666 of via e-mail info@landstede.nl.
Numerus fixus?
Wil je versneld aanmelden voor een numerus fixus opleiding en heb je nog geen DigiD en wil je de boot niet missen? Neem dan tijdens kantooruren contact op met ons via het informatienummer 0800-0245666 of via e-mail info@landstede.nl.
Kies hieronder je gewenste leerweg en locatie om verder te gaan.
Voor deze opleiding zijn er op de gekozen locatie helaas geen plekken meer beschikbaar.
Je kunt kiezen voor een andere locatie of voor een andere opleiding.
Of wil je een studiekeuzegesprek?
Vul dan hieronder jouw naam, e-mailadres en telefoonnummer in.
Een studieloopbaanadviseur neemt z.s.m. contact met je op.
Bedankt. We nemen z.s.m. contact met je op!