Mediamanager

Websites, een social mediacampagne, advertenties: bedrijven zetten vaak veel middelen tegelijkertijd in om hun doel en doelgroep te bereiken. Als mediamanager ben jij bij zo'n uitdagend project of campagne de spin in het web. Jij zorgt dat alle vakspecialisten goed samenwerken en dat iedereen een zo goed mogelijk product oplevert.

Leerweg
BOL
Duur
3 jaar
Niveau
4
Plaats
 • Beroep
 • Opleiding
 • Beoordeling
De spin in het web bij een campagne

Als mediamanager werk je vaak bij bedrijven als communicatie-, reclame- en webdesignbureaus, ontwerpstudio’s, multimediabedrijven of tv-productiebedrijven. Jij voert de gesprekken met je klanten en maakt afspraken over wat er gemaakt moet worden. Vervolgens schakel jij de juiste specialisten in, houdt de deadlines in de gaten en zorgt ervoor dat alles op tijd af is.

In de mediabranche staan de ontwikkelingen niet stil. Daarom volg jij de nieuwste mogelijkheden en trends op de voet en past deze waar mogelijk direct toe. Je bent innovatief en ondernemend. Ook weet je onderscheid te maken tussen belangrijke en minder belangrijke ontwikkelingen. Tijdens je opleiding word je hierop voorbereid. Natuurlijk leer je alles over de verschillende mediatypes, zoals print, online en social media, massamedia en audiovisuele producties. Ook maak je kennis met de diverse vakgebieden uit de branche, waaronder vormgeving, fotografie, de basis van programmeren en audiovisuele techniek.Je sterke punten

Je kunt goed in een team, maar ook zelfstandig werken. Je bent nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden. Je bent een kei in plannen en organiseren en je legt gemakkelijk contact. Je bent heel precies en rondt alles ook financieel en administratief perfect af. Belangrijk is dat je ook innovatief en ondernemend bent.

Aan het werk
 • Je levert een bijdrage aan de verkoop van mediaproducten.
 • Je bereidt de mediaproductie voor.
 • Je coördineert de mediaproductie.
Opleidingsinformatie

Opzet van de opleiding

Tijdens de opleiding leer je alles over het realiseren van een mediaproducties. Je wordt een media-expert en weet met welk medium je de doelgroep het beste kunt bereiken. Je leert hoe je goed kunt plannen en organiseren. Ook marketing, offreren en budgetteren komen aan bod. Daarnaast ga je aan de slag met het Adobe-pakket en het Office-pakket. Je volgt ook de vakken Nederlands, rekenen, Engels en sport. Ook krijg je Loopbaan en Burgerschap.

Je werkt binnen aan opdrachten van externe opdrachtgevers met de daarbij horende deadlines. Dat maakt deze opleiding enorm uitdagend. Bovenal leer je denken in doelen en resultaten. Waarmee is de klant het beste geholpen? Standaardoplossingen bestaan niet! In het eerste jaar maak je kennis met de verschillende mediatypes en leer je vaardigheden die nodig zijn om je te kunnen ontwikkelen in het vakgebied.

We hebben onze opleidingen in de Media Academy bedrijfsmatig ingericht. Dat wil zeggen dat de lestijden zoveel mogelijk zijn afgestemd op kantoortijden. Ons opleidingsgebouw is het hart van onze unieke onderwijsaanpak. Hier vind je de lokalen, werkplekken, presentatie- en testruimtes. Het is meer dan een school: het is een dynamische werkplek in een bedrijfsmatige omgeving waar je ook leert van vakmensen en projecten uit de praktijk. Zo kan het voorkomen dat je aan projecten werkt met mensen uit andere vakgebieden, zoals mediavormgevers, software developers, fotografen en tekstschrijvers. Je leert wat deadlines zijn, je kunt al netwerken voor later en weet hoe het er straks aan toegaat op de werkvloer. Kortom: deze opleiding voorziet je van de meest recente kennis. De opleiding bereidt je uitstekend voor op een baan in de branche of op een vervolgopleiding naar jouw keuze.

Veel praktijk

In het Landschap Vormgeving & Entertainment mag je veel oefenen en ervaren. Soms doe je dat met schoolopdrachten. Maar je gaat ook regelmatig aan de slag met opdrachten van echte klanten. Op die manier leer je met opdrachtgevers om te gaan en hoe belangrijk het is om rekening te houden met bijvoorbeeld deadlines, budgetten en promotie.

Volop ruimte voor je eigen ideeën

Heb jij ideeën voor een evenement, theaterproductie, website of ander project? Dan staan we daar natuurlijk voor open! We helpen je graag op weg bij het uitvoeren van je ideeën. Bij ons krijg je alle ruimte om te laten zien wie je bent. Bovendien ontdek je zo het beste waar jouw kracht ligt. Met de juiste kennis en tips helpen wij je nóg beter te worden.

Persoonlijke begeleiding

Je werkt met het onderwijsconcept MBOScrum. In het begin leer je hoe je een goede planning maakt en daar word je bij geholpen. Tijdens de opleiding kijken we natuurlijk voortdurend of de afspraken, de manier van leren, het tempo en het doel nog kloppen. Als het nodig is stellen we het plan bij. Je krijgt gedurende je opleidingstraject een coach met wie je nauw contact houdt.

Beroepsgericht leren

In elk beroep heb je competenties nodig. Bij ons ga jij je daarin bekwamen. Dit doe je vooral in praktijksituaties. Om de opdrachten (leerwerkprestaties) te kunnen uitvoeren, ga je competenties ontwikkelen en leer je welke (praktische) kennis en vaardigheden je daarvoor nodig hebt. Zo kun je op het juiste moment de juiste dingen doen en weet je ook waarom. Iedereen leert op zijn eigen manier. Wij bieden daarom verschillende werkvormen aan. Leren kan zowel in groepjes als individueel, door middel van workshops en colleges, via theorie en praktijkopdrachten. De studieduur kan verschillen. Afhankelijk van je tempo kun je de studie in minder of meer tijd afronden.

Beroepspraktijkvorming (BPV) en praktijkleren

Voor een beroepsopleiding is de praktijk onmisbaar. Bij Landstede MBO leer je door veel in de praktijk te doen. Op school krijg je natuurlijk theorie, maar ook zijn er reële opdrachten uit de praktijk. Soms doen we dat door situaties te simuleren, maar vaak halen we echte opdrachtgevers naar school, zodat je de echte praktijk ervaart en goed wordt voorbereid op de stage. Stage noemen we binnen het mbo: beroepspraktijkvorming (BPV). Je draait mee in de dagelijkse werkzaamheden van een bedrijf. In het bedrijf word je begeleid door een praktijkbegeleider. Vanuit school is er natuurlijk ook begeleiding tijdens de BPV. Het spreekt voor zich dat je op school goed wordt voorbereid op de BPV.

Toelating

Vooropleidingseisen

 • Een vmbo-diploma gemengde leerweg (gl), -kader (kbl) of -theoretische leerweg (tl).
 • Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het plaatsingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Verplichte intakeactiviteiten

 • Individueel plaatsingsgesprek
 • Aanvullende opdracht

Studiekosten

Naast het lesgeld heb je kosten voor lesmateriaal en betaal je een bijdrage voor voorzieningen en activiteiten, zoals excursies, lesmateriaal en verwerkingsmateriaal voor producten die je maakt. Dit bedrag is exclusief leermiddelen zoals boeken, een laptop en de studiekosten die zijn vastgesteld door het Ministerie van OCW.

Voor meer informatie over studiekosten voor deze opleiding kun je bellen naar 088-850 8008.

Vervolgopleiding

Een hbo-opleiding, zoals:

 • Grafisch Management
 • Media- en Informatiemanagement
 • Communicatie
 • Eventmanagement
 • Leisuremanagement


Locatie
Stadionplein 12
Stadionplein 12
8025CP
Zwolle
088-850 8000

Beoordeling
Jouw kans op werk met deze opleiding

Onderstaande tabellen tonen de gegevens van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.