Mediamanager

Media & Vormgeving

Websites, een online campagne, een speciale app, advertenties: bedrijven zetten vaak veel middelen tegelijkertijd in om hun doel en doelgroep te bereiken. Als mediamanager ben jij bij zo'n uitdagend project of campagne de spin in het web.Leerweg
BOL
Duur
3 jaar
Niveau
4
Plaats
 • Beroep
 • Opleiding
 • Beoordeling
De spin in het web bij een campagne

Beroep

Websites, een online campagne, een speciale app, advertenties: bedrijven zetten vaak veel middelen tegelijkertijd in om hun doel en doelgroep te bereiken. Als mediamanager ben jij bij zo'n uitdagend project of campagne de spin in het web. Jij zorgt dat alle (multimedia-)specialisten goed samenwerken en dat iedereen een zo goed mogelijk product oplevert.

Als mediamanager werk je vaak bij bedrijven als communicatie-, reclame- en webdesignbureaus, ontwerpstudio’s, multimediabedrijven of tv-productiebedrijven. Jij voert de gesprekken met je klanten en maakt afspraken over wat er gemaakt moet worden. Vervolgens schakel jij de juiste specialisten in, houdt de deadlines in de gaten en zorgt er voor dat alles op tijd af is.

 In de mediabranche staan de ontwikkelingen niet stil. Daarom volg jij de nieuwste mogelijkheden en trends op de voet, en je maakt er goed gebruik van. Je bent innovatief en ondernemend, en je weet onderscheid te maken tussen belangrijke en minder belangrijke ontwikkelingen. Tijdens je opleiding word je hierop voorbereid. Ook maak je kennis met de diverse vakgebieden uit de branche, zoals vormgeving, fotografie, de basis van programmeren en audio-visuele techniek. Ook krijg je les in ondernemersvaardigheden, Nederlands, rekenen, Engels en burgerschap.

Leren in de praktijk

Bij de Media Academy in Zwolle werk je samen met applicatieontwikkelaars en mediavormgevers aan opdrachten uit de praktijk die door opdrachtgevers uit het bedrijfsleven worden aangereikt. Bij de Media Academy ben je geen student, maar werk je samen met collega’s uit andere opleidingen. Docenten zijn er altijd aanspreekbaar: hun deur staat letterlijk altijd open. Je krijgt ook regelmatig les van interessante gastdocenten. Het is een inspirerende en motiverende leerwerkomgeving waar je praktijkervaring opdoet met opdrachten voor echt klanten, met echte deadlines en budgetten.

Je sterke punten

Je kunt goed in een team, maar ook zelfstandig werken. Je bent nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden. Je bent een kei in plannen en organiseren en je legt gemakkelijk contact. Je bent heel precies en rondt alles ook financieel en administratief perfect af. Belangrijk is dat je ook innovatief en ondernemend bent.

Aan het werk
 • Je levert een bijdrage aan de verkoop van mediaproducten.
 • Je bereidt mediaproductie voor.
 • Je coördineert de mediaproductie.
Opleidingsinformatie

Volop ruimte voor je eigen ideeën

Heb je zelf ideeën voor een evenement, theaterproductie, website of ander project? Dan staan we daar natuurlijk ook voor open! We helpen je graag op weg bij het uitvoeren van je ideeën. Bij ons krijg je alle ruimte om te laten zien wie je bent. Bovendien ontdek je zo het beste waar jouw kracht ligt. Met de juiste kennis en tips helpen wij je nóg beter te worden.

Veel praktijk

In het Landschap Vormgeving & Entertainment mag je veel oefenen en ervaren. Soms doe je dat met schoolopdrachten. Maar je gaat ook regelmatig aan de slag met opdrachten van echte klanten. Op die manier leer je met opdrachtgevers om te gaan en hoe belangrijk het is om rekening te houden met bijvoorbeeld deadlines, budgetten en promotie.

Toelating

Vooropleidingseisen

 • Een vmbo-diploma gemengde leerweg (gl) of theoretische leerweg (tl)
 • Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het plaatsingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Verplichte intakeactiviteiten

 • Individueel Plaatsingsgesprek
 • Meeloop dag
 • Aanvullende opdracht

Studiekosten

Naast het lesgeld heb je kosten voor lesmateriaal en betaal je een bijdrage voor voorzieningen en activiteiten zoals: excursies, lesmateriaal en verwerkingsmateriaal voor producten die je maakt. Dit bedrag is exclusief leermiddelen zoals boeken, een laptop en de studiekosten die zijn vastgesteld door het Ministerie van OCW.

Voor meer informatie over studiekosten voor deze opleiding kun je bellen naar 088-850 78 00.

Vervolgopleiding

Een hbo-opleiding, zoals:

 • Grafisch Management
 • Media- en Informatiemanagement
 • Communicatie
 • Eventmanagement
 • Leisuremanagement


Locatie
Stadionplein 12
Stadionplein 12
8025CP
Zwolle
088-850 8000

Beoordeling
Jouw kans op werk met deze opleiding

Onderstaande tabellen tonen de gegevens van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.