Coördinator Beveiliging

Orde & Veiligheid

Als coördinator beveiliging geef je leiding aan een team van beveiligers en zorg je ervoor dat het bijvoorbeeld rondom een gebouw of tijdens een evenement zo veilig mogelijk is. Je bent aanwezig om te zorgen dat alles soepel en rustig verloopt. Je verdeelt de taken binnen je team en bent voor je teamleden het aanspreekpunt bij vragen of problemen. Als er iets gebeurt, dan zorg jij snel voor een goede oplossing. Je weet daarbij precies wat jouw bevoegdheden zijn en welke procedures je moet volgen.Leerweg
BOL
Duur
2 jaar
Na het behalen van het basisdeel Beveiliger op niveau 2
Niveau
3
In Raalte start de opleiding alleen bij voldoende deelname. Meeloopdagen en verplichte intakeactiviteiten voor Raalte vinden plaats in Zwolle.
 • Beroep
 • Opleiding
 • Beoordeling
Leidinggeven aan een team van beveiligers

Duidelijkheid is belangrijk in je werk. Daarom overleg je regelmatig met je medewerkers, leidinggevende of opdrachtgever. Je maakt rapporten waarin staat wat er is gebeurd en zorgt ervoor dat iedereen goed werkt. Deze opleiding is een profiel bovenop het basisdeel Beveiliger (niveau 2).

Tijdens de opleiding bekijken we samen met jou welke keuzedelen je het beste kunt volgen. Het basisdeel en profieldeel duren samen 3 jaar.Je sterke punten

Voor dit werk moet je sterk in je schoenen staan en de leiding durven te nemen en geven. Je bent een teamspeler en goed in organiseren, al kun je ook in je eentje snel de juiste beslissing nemen. Je hebt een proactieve houding en hebt er totaal geen moeite mee dat je werkplek soms per dag kan verschillen.

Aan het werk
 • Je coördineert beveiligingswerkzaamheden.
 • Je rapporteert en draagt bij aan plannen.
Opleidingsinformatie

Opzet van de opleiding

We organiseren activiteiten zowel binnen school als in de praktijk. De beroepspraktijkvorming (BPV = stage) is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Omdat we je opleiden voor een onregelmatig beroep vinden veel activiteiten plaats op onregelmatige tijdstippen en plaatsen. Op die manier leer je het meest, op een realistische manier.

Tijdens je studie besteed je tijd aan je fysieke- en mentale fitheid.We besteden veel aandacht aan communicatieve vaardigheden. Tijdens de lessen werk je aan je fitheid, beroepshouding, Nederlands, Engels, rekenvaardigheden, verantwoordelijkheidsbesef, zelfstandigheid en doorzettingsvermogen. Ook leer je als coördinator onder andere het opmaken van draaiboeken, contacten onderhouden met medewerkers en opdrachtgevers en het maken van personeelsplanningen.

In het schooljaar maak je in overleg met je coach een keuze of je opgeleid gaat worden voor aankomend coördinator beveiliging of voor coördinator beveiliging. Allebei leiden ze je op voor een MBO niveau 3 diploma. Je doorstroommogelijkheden binnen de branche kunnen wel verschillend worden. Op school kunnen ze je hier meer over vertellen.

Landstede heeft Sport, Gezondheid, Identiteit en Ondernemend hoog in het vaandel staan. Aan aandacht voor sport en gezondheid geen gebrek, en we hechten ook veel waarde aan respect voor jezelf, de ander en je omgeving (identiteit) en steeds meer regie leren nemen in je studie (ondernemend).

Beroepspraktijkvorming en praktijkleren

Via gerichte taken wordt gewerkt aan jouw competenties (een mix van kennis, vaardigheden en houding). Het onderwijs binnen en buiten de school is een combinatie van beroepsgerichte vakken, beroepspraktijkvorming, projecten en simulaties. Tijdens de BPV-periode ben je een aantal dagen in de week op je praktijkadres. Daarnaast bereid je jezelf op school voor op het afsluitende praktijkexamen en de examens Nederlands, Engels en rekenen.

Persoonlijke begeleiding

Je kunt rekenen op persoonlijke aandacht en deskundige begeleiding. Bij moeilijkheden tijdens de opleiding kun je gebruikmaken van extra begeleiding. Deze begeleiding kun je aanvragen bij je coach.

Beroepsgericht leren

In elk beroepenveld heb je allerlei competenties nodig. Bij ons ga jij je daarin bekwamen. Dit doe je vooral in de praktijk. Je bekijkt bij elke competentie welke (praktische) kennis je daarvoor nodig hebt. Zo kun je op het juiste moment de juiste dingen doen en weet je ook waarom. Je wordt opgeleid tot zelfstandig beginnend beroepsbeoefenaar en de examinering aan het eind van de opleiding richt zich op de werkprocessen.

Tussentijds vinden beoordelingen plaats tijdens de coachgesprekken naar aanleiding van een eigen portfolio. Om te bepalen of je voldoende leert vragen we je steeds jezelf te beoordelen over hoe je iets hebt gedaan, welke resultaten je kunt halen en wat je ervoor nodig hebt de resultaten te bereiken.

Keuzedelen

Tijdens de opleiding krijg je de mogelijkheid je te specialiseren of te verdiepen op gebieden die aansluiten bij het beroep van beveiliger. Het opleidingsteam heeft een nauwe samenwerking met de bedrijven en geven aan welke keuzedelen relevant zijn voor jou.

Officiële samenwerkingspartners

Het Landschap Veilig & Beschermd werkt nauw samen met de Koninklijke Marine (Korps Mariniers), Koninklijke Landmacht, Koninklijke Luchtmacht, Koninklijke Marechaussee, Landelijk Opleidings- en Kenniscentrum Marechaussee, Veiligheidsacademie Noordwest Veluwe en beveiligingsbedrijven. Door de (jarenlange) samenwerking met deze instanties is er een goede afstemming tussen de opleidingen en het werkveld. We kunnen hierdoor ook sneller inspelen op veranderingen in de markt, wat voordelen voor jou als student oplevert. Daarnaast bieden deze instanties uitdagende beroepspraktijkwerkplekken (= stage).

Activiteiten in de praktijk

Binnen dit Landschap maak je kennis met beveiligers, politie, handhavers/toezichthouders en Defensiemedewerkers. Zij zijn verantwoordelijk voor het behouden of verkrijgen van een veilige omgeving. Met hen organiseren we het hele jaar door verschillende activiteiten. Deze kunnen variëren van ontruimingsoefeningen in een voetbalstadion en het beveiligen van evenementen tot een honden- of marinierstraining. Ook simuleren we samen met de ME situaties. Deze gezamenlijke activiteiten zijn voor jou de perfecte kans om kennis te maken met meerdere veiligheidsberoepen!

Toelating

Vooropleidingseisen

 • Na het behalen van het basisdeel Beveiliger (niveau 2).
 • Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het plaatsingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Verplichte intakeactiviteiten

 • Meeloopdag
 • Individueel plaatsingsgesprek

Voorafgaand aan de BPV zal er een antecedentenonderzoek door de afdeling Bijzondere wetten van de politie moeten worden doorlopen.

Studiekosten

Voor informatie over studiekosten kun je bellen met:

 • 088-850 79 19 (Harderwijk)
 • 088-850 82 00 (Raalte)
 • 088-850 84 00 (Zwolle)
Vervolgopleiding

Je kunt aan het werk als:

 • Unit-assistent
 • Beveiligingsadviseur
 • Veiligheidsadviseur

Of een eigen bedrijf beginnen.
Voor deze functies wordt wel vaak een hbo-diploma gevraagd of veel werkervaring.Locaties
Fuchsiastraat 1
Fuchsiastraat 1
8013ZC
Zwolle
088-850 8400

Kranenburg
Mecklenburglaan 3
3843BN
Harderwijk
088-850 7855

Zwolsestraat
Zwolsestraat 63a
8101 AB
Raalte
088-850 8200

Beoordeling
Jouw kans op werk met deze opleiding

Onderstaande tabellen tonen de gegevens van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.