NIEUW! Eerste Monteur Elektrotechnische Systemen

Elektrotechniek

Ben jij geïnteresseerd in techniek, werk je nauwkeurig en lijkt het je mooi om elektrotechnische apparaten en machines te bouwen? Dan past deze opleiding helemaal bij jou. Als eerste monteur weet je als geen ander hoe je bijvoorbeeld liften, verpakkingsmachines, lasrobots en kopieermachines maakt: machines die vaak met hoge nauwkeurigheid en grote snelheden werken. Bij het bouwen ervan komt een hoop precisie kijken. Maar dat is precies waar jij goed in bent. Je werkt voorzichtig en veilig, zorgt ervoor dat machines aan de kwaliteitseisen voldoen en ziet het meteen als iets in een systeem niet klopt. Over aandrijftechniek, montage en technische tekeningen kunnen we jou het hemd van het lijf vragen.Leerweg
BBL
Duur
3 jaar
Wij bieden onderwijs bij Landstede MBO meer en meer op maat aan. Bespreek met ons je wensen en mogelijkheden.
Niveau
3
Plaats
Westeinde 100, in het gebouw van de Techniek Academie.
 • Beroep
 • Opleiding
Machines bouwen én installeren

De machines worden meestal in de werkplaats van je werkgever gebouwd. Je werk bestaat niet alleen uit bouwen: maar ook uit installatiewerkzaamheden, de eindmontage en onderhoud- en testwerkzaamheden. Het kan gebeuren dat je hiervoor op locatie werkt, bij een klant.Je sterke punten

Je bent erg geïnteresseerd in techniek. Je werkt nauwkeurig en vindt het belangrijk dat de kwaliteit van je werk hoog is. Hoewel je je verantwoordelijk voelt voor je werkzaamheden kun je ook goed samenwerken en overleggen. Wanneer je een opdracht krijgt, voer je deze precies zo uit als de bedoeling is.

Aan het werk
 • Je maakt elektrotechnische en mechatronische producten
 • Je installeert en test elektrotechnische en mechatronische producten
 • Je begeleidt werkzaamheden
Opleidingsinformatie

Persoonlijke begeleiding

Jij bent zelf verantwoordelijk voor je ontwikkeling en voor wat je leert. Met je coach bespreek je je studievoortgang en je planning. Ook kun je bij je coach terecht met vragen over studie aangelegenheden en met persoonlijke zaken.

Beroepspraktijkvorming en praktijkleren

De manier van lesgeven is erop gericht dat je zelf je ontwikkeling bijhoudt en vormgeeft, gericht op je toekomstige arbeidssituatie en werkzaamheden. Je doet dat door te werken aan beroepstaken die kenmerkend zijn voor het beroep waarvoor je wordt opgeleid. Je wordt beoordeeld op het hebben van de juiste competenties wat betreft je kennis, vaardigheid en gedrag.

Specialiseren

Bij deze opleiding werken we met keuzedelen, hierdoor kun jij je verdiepen of verbreden in jouw vakgebied.

Extra certificaten halen?

Bij ons kun je je diploma aanvullen door naast je opleiding ook extra cursussen te volgen. Zo kun je extra certificaten halen en je bijscholen. Veel certificaten staan hoog aangeschreven binnen de technische markt en geven je extra mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Een voorbeeld van zo`n extra certificaat is het VCA-certificaat waarmee je aantoont dat je kennis hebt van de veiligheidsaspecten op een bouwplaats.

Aan de slag

Met deze opleiding kun jij bijvoorbeeld aan het werk als storingsmonteur bij een grote machinefabriek waar ze werken met elektrotechnische systemen.

Toelating

Vooropleidingseisen

 • Diploma Monteur Elektrotechnische Installaties (niveau 2)
 • Diploma Monteur Elektrotechnische Systemen (niveau 2)
 • Een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg (kbl), gemengde leerweg (gl) of theoretische leerweg (tl) met in je vakkenpakket bij voorkeur de vakken wiskunde en/of natuurkunde.
 • Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het plaatsingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Verplichte intakeactiviteiten

 • Individueel Plaatsingsgesprek
 • Meeloopdag

Studiekosten BBL

Voor een BBL-opleiding geldt, dat de opleidingskosten door het bedrijf of De Techniek Academie wordt betaald, net als je salaris.
Voor meer informatie over studiekosten kun je bellen met 088-850 78 97.

Vervolgopleiding
 • Technicus Elektrotechnische Systemen (niveau 4)


Locatie
Westeinde
Westeinde 33
3844DD
Harderwijk
088-850 78 00