Allround Precisieverspaner

Metaalbewerking

Heb jij een passie voor het vormgeven van materialen? Gebruik je graag jouw vakmanschap en kennis van techniek en ICT om hightech producten te maken en te bewerken? Dan is deze opleiding wat voor jou! Je leert alles over verschillende verspanende technieken en weet straks precies hoe je om moet gaan met gereedschappen en moderne machines. Bovendien leer je hoe je CNC-programma’s schrijft en hoe je deze kunt testen. Jij houdt straks het overzicht in het productieproces, bewaakt de planning én je verzint oplossingen voor technische vraagstukken.Leerweg
BBL
Duur
3 jaar
Wij bieden onderwijs bij Landstede MBO meer en meer op maat aan. Bespreek met ons je wensen en mogelijkheden.
Niveau
3
Plaats
Westeinde 100, in het gebouw van de Techniek Academie.
 • Beroep
 • Opleiding
 • Beoordeling
Maak de mooiste hightech producten

Na je opleiding kun je als allround precisieverspaner aan de slag bij bedrijven in de transport-, medische of optische industrie. Of binnen de elektrotechnische industrie, de lucht- en ruimtevaart, de automotive, scheeps- en hightech industrie, machine- en apparatenbouw of gereedschapmakerijen.Je sterke punten

Als allround precisieverspaner werk je zelfstandig, nauwkeurig en systematisch. Je bent creatief, stressbestendig, hebt ruimtelijk en wiskundig inzicht, kunt programmeren én het gehele productieproces overzien. Bovendien weet je problemen te analyseren en op te lossen, ben je kwaliteitsbewust en kun je goed met anderen over je vak communiceren. Je bent digitaal vaardig en kunt je aanpassen aan de moderne ontwikkelingen binnen de precisietechniek.

Aan het werk
 • Je bewerkt materialen.
 • Je maakt en test CNC-programma's.
 • Je produceert onderdelen.
Opleidingsinformatie

Opzet van de opleiding

Werkgevers willen graag mensen in dienst die zelfstandig werken en hun eigen werk controleren. Om ervoor te zorgen dat je flexibel en breed inzetbaar bent, maak je kennis met verschillende verspaningstechnieken, vooral computergestuurd (CNC).

Iedereen leert op zijn eigen manier. Wij bieden daarom allerlei verschillende werkvormen aan. Leren kan zowel in groepjes als individueel, in workshops en colleges, via theorie- en praktijkopdrachten. In de opleiding krijg je vakken als Nederlands, moderne vreemde talen, rekenen en Leren Loopbaan en Burgerschap, maar ook ondersteunende lessen die horen bij de kerntaken.

Praktijkleren

Deze BBL-opleiding kun je volgen als je een arbeidsovereenkomst hebt voor 16 uur per week of meer, bij een door SBB erkend leerbedrijf of bij de Techniek Academie. Je komt 1-2 dagen per week naar school. Welke dagen dit zijn, hoor je aan het begin van de opleiding omdat deze wisselen. Op school werk je veelal aan praktijkopdrachten uit het beroepsveld.

Persoonlijke begeleiding

Jij bent zelf verantwoordelijk voor je ontwikkeling en voor wat je leert. Met je coach bespreek je je studievoortgang en je planning. Ook kun je bij je coach terecht met vragen over studieaangelegenheden en met persoonlijke zaken.

Betrokkenheid bedrijfsleven

Bij Landstede MBO vinden wij het belangrijk dat jouw opleiding aansluit bij het bedrijfsleven. De inhoud en vaardigheden van de opdrachten zijn dan ook tot stand gekomen in overleg met het bedrijfsleven. Je leert daarmee vanaf het begin de juiste beroepshouding, kennis en vaardigheden die belangrijk zijn in de beroepspraktijk.

Extra certificaten halen?

Bij ons kun je je diploma aanvullen door naast je opleiding in overleg ook extra cursussen te volgen. Zo kun je extra certificaten halen en je bijscholen. Veel certificaten staan hoog aangeschreven binnen de technische markt en geven je extra mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Een voorbeeld van zo`n extra certificaat is het Festo-certificaat, waarmee je kunt laten zien dat je ook over veel pneumatische kennis beschikt.

Toelating

Vooropleidingseisen

 • Een diploma Verspaner (niveau 2)
 • Een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg (kbl), gemengde leerweg (gl) of theoretische leerweg (tl) met in je vakkenpakket bij voorkeur de vakken wiskunde en/of natuurkunde.
 • Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het plaatsingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Verplichte intakeactiviteiten

 • Individueel Plaatsingsgesprek
 • Meeloopdag

Studiekosten

De studiekosten voor deze BBL-opleiding worden óf betaald door het bedrijf waarvoor je werkt óf door de Techniek Academie. Dit is exclusief de aanschaf van een voor de opleiding geschikte laptop. Bij je aanmelding voor de opleiding ontvang je hierover meer informatie.

Voor meer informatie over de studiekosten kun je bellen met 088-850 7897.

Locatie
Westeinde
Westeinde 33
3844DD
Harderwijk
088-850 78 00

Beoordeling
Jouw kans op werk met deze opleiding

Onderstaande tabellen tonen de gegevens van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.