Allround Constructiewerker

Metaalbewerking

Jij weet hoe je metaal aan elkaar maakt, vervormt of juist scheidt. Je kunt werken met traditionele metaalbewerkingmachines én met (computergestuurde) CNC-machines. Je bent heel precies en stelt hoge eisen aan de kwaliteit. Je meet en controleert je werk tussendoor dan ook goed. En voordat je klaar bent, voer je een strenge eindcontrole uit. Je werkt meestal bij bedrijven in de constructie, pijpbewerking of bij een lasbedrijf.Leerweg
BBL
Duur
2-3 jaar
Niveau
3
Plaats
Westeinde 100, in het gebouw van de Techniek Academie.
 • Beroep
 • Opleiding
 • Beoordeling
Jij weet alles van metaal

We werken samen met bedrijven en organisaties in en rond Harderwijk. Je werkt aan opdrachten vergelijkbaar met die in het bedrijfsleven. Daardoor leer je sneller en weet je zeker dat de opleiding aansluit op de praktijk!Je sterke punten

Je houdt van je vak, je bent creatief, zorgvuldig, nauwkeurig, zelfstandig en kwaliteitsbewust. Je kunt goed, onder een leidinggevende, met anderen werken, maar zelfstandig werken is ook geen probleem. Je kunt ook minder ervaren collega’s goed aansturen. Je hebt een klantvriendelijke houding, omdat je soms met klanten contact houdt.

Aan het werk
 • Je vervaardigt producten.
 • Je voert constructie- en reparatiewerkzaamheden uit.
Opleidingsinformatie

Opzet van de opleiding

Iedereen leert op zijn eigen manier. Wij bieden daarom allerlei verschillende werkvormen aan. Leren kan zowel in groepjes als individueel, door workshops en colleges, via theorie en praktijkopdrachten. In de opleiding krijg je vakken als Nederlands, moderne vreemde talen, rekenen en Leren Loopbaan en Burgerschap, maar ook ondersteunende lessen die horen bij de kerntaken.

De manier van lesgeven is erop gericht dat je zelf je ontwikkeling bijhoudt en vormgeeft, gericht op je toekomstige arbeidssituatie en werkzaamheden. Je doet dat door te werken aan beroepstaken die kenmerkend zijn voor het beroep waarvoor je wordt opgeleid. Je wordt beoordeeld op het hebben van de juiste competenties wat betreft je kennis, vaardigheid en gedrag.

Persoonlijke begeleiding

Jij bent zelf verantwoordelijk voor je ontwikkeling en voor wat je leert. Met je coach bespreek je je studievoortgang en je planning. Ook kun je bij je coach terecht met vragen over studieaangelegenheden en met persoonlijke zaken.

Techniek is breder dan je denkt

Er zijn heel veel verschillende functies binnen deze sector. Zo kun je aan de slag binnen de productie, maar je kunt je ook verdiepen in de ontwerpkant. In beide gevallen komt je creativiteit je heel goed van pas. Tijdens de opleiding word je getraind in technische vaardigheden, leidinggeven, uitvoeren en samenwerken. Techniek is dus meer dan alleen technische dingen doen.

Betrokkenheid bedrijfsleven

Bij Landstede MBO vinden wij het belangrijk dat jouw opleiding aansluit bij het bedrijfsleven. De inhoud en vaardigheden van de opdrachten zijn dan ook tot stand gekomen in overleg met het bedrijfsleven. Je leert daarmee vanaf het begin de juiste beroepshouding, kennis en vaardigheden die belangrijk zijn in de beroepspraktijk.

Extra certificaten halen?

Bij ons kun je je diploma aanvullen door naast je opleiding ook extra cursussen te volgen. Zo kun je in overleg extra certificaten halen en je bijscholen. Veel certificaten staan hoog aangeschreven binnen de technische markt en geven je extra mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Een voorbeeld van zo`n extra certificaat is het Festo-certificaat, waarmee je kunt laten zien dat je ook over veel pneumatische kennis beschikt.

Toelating

Vooropleidingseisen

 • Diploma Constructiewerker (niveau 2)
 • Diploma Monteur Mechatronica (niveau 2)
 • Een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg (kbl), gemengde leerweg (gl) of theoretische leerweg (tl) met in je vakkenpakket bij voorkeur de vakken wiskunde en/of natuurkunde.
 • Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het plaatsingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Verplichte intakeactiviteiten

 • Individueel Plaatsingsgesprek
 • Meeloopdag

Studiekosten

Voor deze BBL-opleiding worden de studiekosten door het bedrijf of de Techniek Academie betaald. Dit is exclusief de aanschaf van een voor de opleiding geschikte laptop. Bij je aanmelding voor de opleiding ontvang je hierover meer informatie.

Voor meer informatie over de studiekosten kun je bellen met 088-850 7897.

Locatie
Westeinde
Westeinde 33
3844DD
Harderwijk
088-850 78 00

Beoordeling
Jouw kans op werk met deze opleiding

Onderstaande tabellen tonen de gegevens van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.