Allround Constructiewerker

Metaalbewerking

Jij weet hoe je metaal aan elkaar maakt, vervormt of juist scheidt. Je kunt werken met traditionele metaalbewerkingmachines én met (computergestuurde) CNC-machines. Je bent heel precies en stelt hoge eisen aan de kwaliteit. Je meet en controleert je werk tussendoor dan ook goed. En voordat je klaar bent, voer je een strenge eindcontrole uit. Je werkt meestal bij bedrijven in de constructie, pijpbewerking of bij een lasbedrijf.Leerweg
BBL
Duur
2-3 jaar
Niveau
3
Plaats
Westeinde 100, in het gebouw van de Techniek Academie.
 • Beroep
 • Opleiding
 • Beoordeling
Jij weet alles van metaal

We werken samen met bedrijven en organisaties in en rond Harderwijk. Je werkt aan opdrachten vergelijkbaar met die in het bedrijfsleven. Daardoor leer je sneller en weet je zeker dat de opleiding aansluit op de praktijk!Je sterke punten

Je houdt van je vak, je bent creatief, zorgvuldig, nauwkeurig, zelfstandig en kwaliteitsbewust. Je kunt goed, onder een leidinggevende, met anderen werken, maar zelfstandig werken is ook geen probleem. Je kunt ook minder ervaren collega’s goed aansturen. Je hebt een klantvriendelijke houding, omdat je soms met klanten contact houdt.

Aan het werk
 • Je vervaardigt producten.
 • Je voert constructie- en reparatiewerkzaamheden uit.
Opleidingsinformatie

Opzet van de opleiding

Werkgevers hebben grote behoefte aan vakmensen op het gebied van metaalbewerking. Om ervoor te zorgen dat je flexibel en breed inzetbaar bent, krijg je een brede opleiding binnen metaalbewerking. De opleiding is afwisselend en je maakt kennis met verschillende technieken, zoals constructiewerk, verspanen, lassen en plaatbewerking. Deze BBL-opleiding kun je volgen als je naast de opleiding een arbeidsovereenkomst hebt voor minimaal 16 uur per week of meer bij een erkend leerbedrijf of bij De Techniek Academie.

Persoonlijke begeleiding

Jij bent zelf verantwoordelijk voor je ontwikkeling en voor wat je leert. Met je coach bespreek je je studievoortgang en je planning. Ook kun je bij je coach terecht met vragen over studieaangelegenheden en met persoonlijke zaken.

Techniek is breder dan je denkt

Er zijn heel veel verschillende functies binnen deze sector. Zo kun je aan de slag binnen de productie, maar je kunt je ook verdiepen in de ontwerpkant. In beide gevallen komt je creativiteit je heel goed van pas. Tijdens de opleiding word je getraind in technische vaardigheden, leidinggeven, uitvoeren en samenwerken. Techniek is dus meer dan alleen technische dingen doen.

Betrokkenheid bedrijfsleven

Bij Landstede MBO vinden wij het belangrijk dat jouw opleiding aansluit bij het bedrijfsleven. De inhoud en vaardigheden van de opdrachten zijn dan ook tot stand gekomen in overleg met het bedrijfsleven. Je leert daarmee vanaf het begin de juiste beroepshouding, kennis en vaardigheden die belangrijk zijn in de beroepspraktijk.

Extra certificaten halen?

Bij ons kun je je diploma aanvullen door naast je opleiding ook extra cursussen te volgen. Zo kun je in overleg extra certificaten halen en je bijscholen. Veel certificaten staan hoog aangeschreven binnen de technische markt en geven je extra mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Een voorbeeld van zo`n extra certificaat is het Festo-certificaat, waarmee je kunt laten zien ook over veel pneumatische kennis te beschikken.

Toelating

Vooropleidingseisen

 • Diploma Metaalbewerker (niveau 2)
 • Diploma Monteur Mechatronica (niveau 2)
 • Een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg (kbl), gemengde leerweg (gl) of theoretische leerweg (tl) met in je vakkenpakket bij voorkeur de vakken wiskunde en/of natuurkunde.
 • Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het plaatsingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Verplichte intakeactiviteiten

 • Individueel Plaatsingsgesprek
 • Meeloopdag

Studiekosten

Voor deze BBL-opleiding worden studiekosten door het bedrijf of De Techniek Academie betaald, net als je salaris. Alle opleidingen binnen het Landschap Techniek & Innovatie werken met laptops. Je krijgt meer informatie over vereiste specificaties en aanschaf van een laptop wanneer je je aanmeldt voor een opleiding. Voor meer informatie over studiekosten kun je bellen met 088-850 78 97.

Voor de locatie Kampen geldt: De kosten kunnen door het bedrijf betaald worden. Hierover ga je zelf in overleg met het bedrijf.

Locatie
Westeinde
Westeinde 33
3844DD
Harderwijk
088-850 78 00

Beoordeling
Jouw kans op werk met deze opleiding

Onderstaande tabellen tonen de gegevens van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.