Office & Management Support Specialist

Weet jij wat er speelt in organisaties? Vind je het leuk om mee te denken over wat er moet gebeuren? Heb je daarnaast graag contact met klanten en behoud je intussen continu het overzicht over je secretariële taken? Wil jij die duizendpoot zijn binnen een organisatie? Denk dan eens na over een opleiding tot office & management support specialist.

Leerweg
BOL
Duur
2-3 jaar
Niveau
4
Plaats

De opleiding Office & Management support specialist wordt vanaf volgend schooljaar enkel in Zwolle als BOL-variant aangeboden.

 • Beroep
 • Opleiding
 • Beoordeling
De rechterhand van managers

In deze functie informeer je managers en overleg je regelmatig met ze, maak je (periodieke) rapportages en stel je informatie voor het management op. Je houdt je bezig met administratieve en financiële taken en helpt bij de ontwikkeling van informatie voor bijvoorbeeld de website, intranet en social media.

Als office & management support specialist heb je regelmatig met onverwachte situaties te maken. Om daar goed op in te kunnen spelen, leer je in deze opleiding alles over project-, contract- en urenadministraties, over relevante regelgeving én procedures. Zo kun je de verschillende regels en voorschriften namelijk goed toepassen. Na afloop van deze opleiding kun je bij elke overheids-, non-profit of commerciële organisatie terecht.Je sterke punten

Goed inzicht hebben in processen en proactief mee kunnen denken, dat is belangrijk als office & management support specialist. Jij signaleert en informeert het management namelijk over zaken die aandacht nodig hebben. Bovendien kun jij je goed inleven in anderen en weet je precies wat klanten nodig hebben. Je bent representatief en communicatief vaardig, je komt je afspraken na, weet overzicht te houden, bent uitstekend in plannen, stressbestendig en je snapt dat je zorgvuldig om moet gaan met de verwerking van (vertrouwelijke) gegevens. Je denkt vanuit je opdrachtgever en weet goed in te spelen op verschillende situaties.

Aan het werk
 • Je voert office- & managementsupport uit.
 • Je levert managementinformatie.
 • Je ondersteunt bij het ontwikkelen van bedrijfsinformatie.
 • Je handelt administratieve en financiële zaken af.
 • Je organiseert interne bijeenkomsten.
Opleidingsinformatie

Opzet van de opleiding

Iedereen leert op zijn eigen manier. Wij bieden daarom verschillende werkvormen aan. Leren kan zowel in groepjes als individueel, door middel van workshops en trainingen, via theorie en praktijkopdrachten. Dit kunnen simulaties zijn, maar ook opdrachten voor ‘echte’ klanten die een vraag hebben. Een deel van je opleiding breng je door in de praktijk, deze beroepspraktijkvorming (=stage) wordt verdeeld over de leerjaren. Tijdens je opleiding heb je onder andere de volgende vakken:, secretariële vaardigheden, communicatie, digitale vaardigheden, Loopbaan en Burgerschap, projecten en algemene vakken als Nederlands, Engels en rekenen.

Persoonlijke begeleiding

Je kunt bij ons rekenen op goede persoonlijke begeleiding. Hiervoor zijn de coachuren en staan persoonlijke gesprekken vast op de agenda. Samen met je coach maak je een Individueel Leerplan (ILP). Tijdens de opleiding kijken we natuurlijk voortdurend of de afspraken, de manier van leren, het tempo en het doel nog kloppen. Als het nodig is stellen we het plan bij. Dat maakt de opleiding heel duidelijk en doelgericht.

We letten ook op je sociale vaardigheden en op het leren samenwerken met anderen, en gaan daarmee aan de slag als dat nodig is. Gedurende je opleiding krijg je een coach die de voortgang van je opleiding samen met jou in de gaten houdt en je persoonlijk begeleidt.

Beroepsgericht leren

Om te kunnen werken in een bedrijf of organisatie heb je allerlei vaardigheden nodig en een werkhouding die bij het beroep past. Bij ons ga jij je daarin bekwamen. Dit doe je vooral in de praktijk en tijdens de praktijklessen. Je bekijkt bij elke competentie welke (praktische) kennis je daarvoor nodig hebt. Zo leer je om op elk moment de juiste beslissingen te nemen en de werkzaamheden goed uit te voeren.

Beroepspraktijkvorming (BPV) en praktijkleren

Binnen Landstede MBO staat leren in en van de praktijk centraal. Als je een BOL-opleiding doet, doe je praktijkervaring op tijdens de BPV (= stage). Je werkt dan in een bedrijf of organisatie. Ook in het eerste jaar maak je al kennis met de praktijk tijdens een stage. In totaal loop je tijdens je opleiding zo’n 900 tot 1.200 uur stage. In overleg met je coach zoek je zelf een geschikt stagebedrijf, of krijg je hulp van school. Ook een stage in het buitenland is bij sommige opleidingen mogelijk.

Kies je voor een BBL-opleiding, dan werk je minimaal 24 uur en kom je één dag per week naar school.

Praktijkervaring opdoen in projectteams

Theorie is belangrijk, maar uiteindelijk gebeurt het in de praktijk. Daarom krijg je bij ons volop gelegenheid om aan echte opdrachten te werken. Dit doe je via stages, maar ook op school. Soms organiseer je een intern evenement, (personeels)uitje of feest. Een andere keer werk je de correspondentie uit, verzorg je mailings, notuleer je bij vergaderingen of zet je een database op.

Toelating

Vooropleidingseisen

 • Een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg (kbl), gemengde leerweg (gl) of theoretische leerweg (tl) met als gewenste vakken wiskunde en/of economie.
 • Een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo.
 • Een niveau 3 mbo-diploma, bij voorkeur diploma Allround Assistant Business Services.
 • Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het plaatsingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Verplichte intakeactiviteiten

 • Individueel plaatsingsgesprek.

Studiekosten

Naast het lesgeld heb je kosten voor lesmateriaal en betaal je een bijdrage voor voorzieningen en diverse activiteiten. Op alle locaties werken we met laptops. Er is een draadloos netwerk dat maakt dat je op alle locaties goed kunt werken. Je krijgt meer informatie over vereiste specificaties en aanschaf van een laptop wanneer je je aanmeldt voor een opleiding. Voor meer informatie over studiekosten kun je bellen met 0800-0245666 (gratis).

Vervolgopleiding

Diverse hbo-opleidingen, zoals:

 • Personeel en Arbeid (HRM)
 • Hogere Hotelschool
 • Hoger Toeristisch & Recreatief Onderwijs
 • Office Management
 • International Business and Languages
 • Communicatie
 • Journalistiek
 • Facility Management


Locatie
Fuchsiastraat 1
Fuchsiastraat 1
8013ZC
Zwolle
088-850 8400

Beoordeling
Jouw kans op werk met deze opleiding

Onderstaande tabellen tonen de gegevens van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.