Office Assistant

Secretariële Beroepen

Als office assistant zorg je dat jouw leidinggevende of afdeling bereikbaar is voor collega's of klanten. Jij houdt de agenda bij, bereidt bijeenkomsten voor en noteert tijdens werkbesprekingen de afspraken. Samenwerken in teams betekent: helder afspreken over hóe er gewerkt wordt en wie wat doet. Jij ziet daar proactief op toe. Je helpt bijvoorbeeld bij het maken van draaiboeken of projectplannen, en checkt daarna of alles goed verloopt.Leerweg
BOL/BBL
BBL alleen in Zwolle
Duur
2-3 jaar
Niveau
3
Plaats
  • Beroep
  • Opleiding
  • Beoordeling
Veelzijdig werk met veel verantwoordelijkheid

Beroep

Als office assistant zorg je dat jouw leidinggevende of afdeling bereikbaar is voor collega's of klanten. Jij houdt de agenda bij, bereidt bijeenkomsten voor en noteert tijdens werkbesprekingen de afspraken. Samenwerken in teams betekent: helder afspreken over hóe er gewerkt wordt en wie wat doet. Jij ziet daar proactief op toe. Je helpt bijvoorbeeld bij het maken van draaiboeken of projectplannen, en checkt daarna of alles goed verloopt.

Dankzij jou is alles goed georganiseerd en zijn ook de administratie en archivering uitstekend verzorgd. Je kunt werken bij alle soorten organisaties die veel contacten hebben met klanten. Dat kan een overheid zijn, maar ook een zorginstelling of een commercieel bedrijf. Wat je precies doet verschilt van organisatie tot organisatie. Je werk is altijd afwisselend, soms zelfs hectisch - maar ook dan houd jij altijd overzicht. Het kan zijn dat je je werk combineert met andere taken, zoals communicatie of administratie.Je sterke punten

Je houdt ervan om zelfstandig te werken en met mensen om te gaan en hen te ondersteunen. Je kunt je goed concentreren en bent heel nauwkeurig. Daarnaast ben je representatief, goed in taal en handig met computers. Soms krijg je te maken met enorme drukte en dan moet je flexibel en stressbestendig zijn, en meerdere dingen tegelijk kunnen doen.

Aan het werk
  • Je voert taken rondom informatiemanagement uit.
  • Je voert taken rondom planning en organisatie uit.
Opleidingsinformatie

Praktijkervaring opdoen in projectteams

Theorie is belangrijk, maar uiteindelijk gebeurt het in de praktijk. Daarom krijg je bij ons volop gelegenheid om aan echte opdrachten te werken. Dit doe je via stages, maar ook op school. Bijvoorbeeld via de het projectteam LOS. Landstede Office Support (LOS) is een secretariaatsbureau binnen het Landschap Office & Management. Je vindt LOS op elke locatie en je werkt er aan opdrachten van lokale organisaties en verenigingen. Soms organiseer je een evenement, (personeels)uitje of feest. Een andere keer werk je de correspondentie uit, verzorg je mailings, notuleer je bij vergaderingen of zet je een database op.

Toelating

Vooropleidingseisen

  • Een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg (kbl), gemengde leerweg (gl) of theoretische leerweg (tl). Gewenste vakken zijn wiskunde en/of economie en een tweede moderne vreemde taal.
  • Diploma Medewerker Secretariaat & Receptie (niveau 2)
  • Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het plaatsingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Verplichte intakeactiviteiten

  • Individueel Plaatsingsgesprek

Studiekosten

Naast het lesgeld heb je kosten voor lesmateriaal en betaal je een bijdrage voor voorzieningen en diverse activiteiten. Op alle locaties wordt er gewerkt met laptops. Er is een draadloos netwerk dat maakt dat op alle locaties goed kunt werken. Je krijgt meer informatie over vereiste specificaties en aanschaf van een laptop wanneer je je aanmeldt voor een opleiding. Voor meer informatie over studiekosten kun je bellen met 0800-0245666 (gratis).

 

Wij bieden onderwijs bij Landstede MBO meer en meer op maat aan. Bespreek met ons je wensen en mogelijkheden.Locaties
Assendorperdijk 55
Assendorperdijk 55
8012 EG
Zwolle

Westeinde
Westeinde 33
3844DD
Harderwijk
088-850 78 00

Beoordeling
Jouw kans op werk met deze opleiding

Onderstaande tabellen tonen de gegevens van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.Datum aangepast: 06-11-2017