Office Assistant

Secretariële Beroepen

Als office assistant zorg je dat jouw leidinggevende of afdeling bereikbaar is voor collega's of klanten. Jij houdt de agenda bij, bereidt bijeenkomsten voor en noteert tijdens werkbesprekingen de afspraken. Samenwerken in teams betekent: helder afspreken over hóe er gewerkt wordt en wie wat doet. Jij ziet daar proactief op toe. Je helpt bijvoorbeeld bij het maken van draaiboeken of projectplannen, en checkt daarna of alles goed verloopt.Leerweg
BOL/BBL
BBL alleen in Zwolle
Duur
2-3 jaar
Niveau
3
Plaats
  • Beroep
  • Opleiding
  • Beoordeling
Veelzijdig werk met veel verantwoordelijkheid

Dankzij jou is alles goed georganiseerd en zijn ook de administratie en archivering uitstekend verzorgd. Je kunt werken bij alle soorten organisaties die veel contacten hebben met klanten. Dat kan een overheid zijn, maar ook een zorginstelling of een commercieel bedrijf. Wat je precies doet verschilt van organisatie tot organisatie. Je werk is altijd afwisselend, soms zelfs hectisch - maar ook dan houd jij altijd overzicht. Het kan zijn dat je je werk combineert met andere taken, zoals communicatie of administratie.Je sterke punten

Je houdt ervan om zelfstandig te werken en met mensen om te gaan en hen te ondersteunen. Je kunt je goed concentreren en bent heel nauwkeurig. Daarnaast ben je representatief, goed in taal en handig met computers. Soms krijg je te maken met enorme drukte en dan moet je flexibel en stressbestendig zijn, en meerdere dingen tegelijk kunnen doen.

Aan het werk
  • Je voert taken rondom informatiemanagement uit.
  • Je voert taken rondom planning en organisatie uit.
Opleidingsinformatie

Opzet van de opleiding

Iedereen leert op zijn eigen manier. Wij bieden daarom allerlei verschillende werkvormen aan. Leren kan zowel in groepjes als individueel, door middel van workshops en trainingen, via theorie en praktijkopdrachten. Dit kunnen simulaties zijn, maar ook opdrachten voor ‘echte’ klanten die een vraag hebben voorgelegd via het projectteam Landstede Office Support (LOS). Een deel van je opleiding breng je door in de praktijk, deze beroepspraktijkvorming wordt verdeeld over de leerjaren. Je werkt dan fulltime bij een bedrijf of organisatie. Afhankelijk van je tempo kun je de studie in meer of minder tijd afronden. Tijdens je opleiding heb je onder andere de volgende vakken: Nederlands, Engels, Duits rekenen, secretariële vaardigheden, digitale vaardigheden, Leren Loopbaan en Burgerschap, kantoorsimulaties en projecten.

Persoonlijke begeleiding

Je kunt bij ons rekenen op goede persoonlijke begeleiding. Hiervoor zijn de coachuren en staan persoonlijke gesprekken vast op de agenda. Je houdt een Persoonlijk Ontwikkelingsplan bij waarin precies staat waaraan je gaat werken. Tijdens de opleiding kijken we natuurlijk voortdurend of de afspraken, de manier van leren, het tempo en het doel nog kloppen. Als het nodig is stellen we het plan bij. Dat maakt de opleiding heel duidelijk en doelgericht. We letten ook op je sociale vaardigheden en op het leren samenwerken met anderen, en gaan daarmee aan de slag als dat nodig is. Gedurende je opleiding krijg je een coach die de voortgang van je opleiding samen met jou in de gaten houdt en je persoonlijk begeleidt.

Beroepsgericht leren

Om te kunnen werken in een bedrijf of organisatie heb je allerlei vaardigheden nodig en een passende werkhouding die bij het beroep past en gedrag nodig. Bij ons ga jij je daarin bekwamen. Dit doe je vooral in de praktijk en tijdens de praktijklessen. Je bekijkt bij elke competentie welke (praktische) kennis je daarvoor nodig hebt. Zo leer je om op elk moment de juiste beslissingen te nemen en de werkzaamheden goed uit te voeren.

Beroepspraktijkvorming (BPV) en praktijkleren

Tijdens je opleiding maak je kennis met werken in de praktijk, de BPV (stage). Samen met school vind je een geschikte, erkende BPV-werkplek. Je werkt gedurende die periode bij je BPV-bedrijf.

Praktijkervaring opdoen in projectteams

Theorie is belangrijk, maar uiteindelijk gebeurt het in de praktijk. Daarom krijg je bij ons volop gelegenheid om aan echte opdrachten te werken. Dit doe je via stages, maar ook op school. Bijvoorbeeld via de het projectteam LOS. Landstede Office Support (LOS) is een secretariaatsbureau binnen het Landschap Office & Management. Je vindt LOS op elke locatie en je werkt er aan opdrachten van lokale organisaties en verenigingen. Soms organiseer je een evenement, (personeels)uitje of feest. Een andere keer werk je de correspondentie uit, verzorg je mailings, notuleer je bij vergaderingen of zet je een database op.

Toelating

Vooropleidingseisen

  • Een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg (kbl), gemengde leerweg (gl) of theoretische leerweg (tl). Gewenste vakken zijn wiskunde en/of economie en een tweede moderne vreemde taal.
  • Diploma Medewerker Secretariaat & Receptie (niveau 2)
  • Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het plaatsingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Verplichte intakeactiviteiten

  • Individueel Plaatsingsgesprek

Studiekosten

Naast het lesgeld heb je kosten voor lesmateriaal en betaal je een bijdrage voor voorzieningen en diverse activiteiten. Op alle locaties wordt er gewerkt met laptops. Er is een draadloos netwerk dat maakt dat op alle locaties goed kunt werken. Je krijgt meer informatie over vereiste specificaties en aanschaf van een laptop wanneer je je aanmeldt voor een opleiding. Voor meer informatie over studiekosten kun je bellen met 0800-0245666 (gratis).

 

Wij bieden onderwijs bij Landstede MBO meer en meer op maat aan. Bespreek met ons je wensen en mogelijkheden.Locaties
Fuchsiastraat 1
Fuchsiastraat 1
8013ZC
Zwolle
088-850 8400

Westeinde
Westeinde 33
3844DD
Harderwijk
088-850 78 00

Beoordeling
Jouw kans op werk met deze opleiding

Onderstaande tabellen tonen de gegevens van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.