Medewerker Human Resource Management (HRM)

Juridische Dienstverlening

Een medewerker HRM vind je bij allerlei soorten organisaties: van overheid tot commercieel bedrijf. Je werkt er op de afdeling personeelszaken en voert daar allerlei taken uit. Je schrijft vacatureteksten, nodigt sollicitanten uit, stelt arbeidsovereenkomsten op, plant functioneringsgesprekken en zorgt dat de opleidingen of cursussen voor het personeel geregeld worden.Leerweg
BOL
Duur
2-3 jaar
Niveau
4
Plaats
 • Beroep
 • Opleiding
 • Beoordeling
Personeelszaken: daar werk jij!

Een groot deel van je tijd ben je kwijt aan het invoeren en controleren van gegevens in het administratieve systeem. Je houdt daarin bijvoorbeeld bij hoeveel kosten de medewerkers maken voor hun studie of hun reizen. Ook zorg je dat de personeelsdossiers compleet zijn en de verzuimregistratie klopt.

Voor de medewerkers en managers in je organisatie ben jij het aanspreekpunt bij vragen over verlof, pensioen, sociale zekerheid en wetgeving. Veel weet je zelf, maar natuurlijk niet alles. In dat geval weet je waar je terecht kunt voor de antwoorden.

Deze opleiding is een uitstroomprofiel van de opleiding Juridisch administratieve beroepen. De opleiding wordt daarom deels gezamenlijk met het uitstroomprofiel Juridisch Administratief Dienstverlener aangeboden.

Zoek je een soortgelijke particuliere opleiding (die je zelf bekostigt)? Kijk dan bij Groei opleidingen.Je sterke punten

Voor dit beroep is het belangrijk dat je ingewikkelde situaties goed kunt analyseren. Als het nodig is ga je op onderzoek uit. Je kunt uitstekend plannen en organiseren, je houdt je aan instructies en procedures. Vertrouwelijke informatie is bij jou in veilige handen. Je kunt goed Nederlands spreken, lezen en schrijven. Ook ben je goed in het voeren van gesprekken, zelfs als je dan een vervelende mededeling moet brengen.

Aan het werk
 • Je werft, selecteert en bemiddelt.
 • Je verricht acquisitieactiviteiten.
 • Je voert P&O regelingen uit.
 • Je levert managementinformatie.
Opleidingsinformatie

Opzet van de opleiding

Iedereen leert op zijn eigen manier. Wij bieden daarom allerlei verschillende werkvormen aan. Leren vindt plaats zowel in groepjes als individueel, door middel van theorie en praktijkopdrachten. Je leert eerst werken met je wetbundels, hoe zoek je daarin iets op? Hoe pas je dit toe? Je werkt praktisch aan allerlei opdrachten en krijgt les in diverse rechtsgebieden Tijdens de opleiding heb je onder andere de volgende vakken: Nederlands, Engels, rekenen, theorielessen recht, ICT-vaardigheden, kantoorvaardigheden, Leren Loopbaan en Burgerschap en juridische praktijkopdrachten.

Persoonlijke begeleiding

Je kunt bij ons rekenen op goede persoonlijke begeleiding. Hiervoor zijn de coachuren en staan persoonlijke gesprekken vast op de agenda. Je houdt een Persoonlijk Ontwikkelingsplan bij waarin precies staat waaraan je gaat werken. Tijdens de opleiding kijken we natuurlijk voortdurend of de afspraken, de manier van leren, het tempo en het doel nog kloppen. Als het nodig is stellen we het plan bij. Dat maakt de opleiding heel duidelijk en doelgericht.

We letten ook op je sociale vaardigheden en op het leren samenwerken met anderen, en gaan daarmee aan de slag als dat nodig is. Gedurende je opleiding krijg je een coach die de voortgang van je opleiding samen met jou in de gaten houdt en je persoonlijk begeleidt.

Beroepsgericht leren

Om te kunnen werken in een bedrijf of organisatie heb je allerlei vaardigheden nodig, plus een werkhouding en gedrag die passen bij het beroep. Bij ons ga jij je daarin bekwamen. Dit doe je vooral in de praktijk en tijdens de praktijklessen. Je bekijkt bij elke competentie welke (praktische) kennis je daarvoor nodig hebt. Zo leer je om op elk moment de juiste beslissingen te nemen en de werkzaamheden goed uit te voeren.

Beroepspraktijkvorming (BPV) en praktijkleren

Een deel van je opleiding breng je door in de praktijk. Deze BPV (stage) wordt verdeeld over de leerjaren. Je werkt dan bij een bedrijf of organisatie.

Toelating

Vooropleidingseisen

 • Een vmbo-diploma gemengde leerweg (gl) of theoretische leerweg (tl). Gewenste vakken zijn wiskunde en/ of economie.
 • Een overgangsbewijs van havo 3-4 of vwo 3-4.
 • Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het plaatsingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Verplichte intakeactiviteiten

 • Individueel Plaatsingsgesprek

Studiekosten

Naast het lesgeld heb je kosten voor lesmateriaal en betaal je een bijdrage voor voorzieningen en activiteiten (zoals excursies, kopieën en internetgebruik buiten de lessen). Op alle locaties wordt er gewerkt met laptops. Er is een draadloos netwerk dat maakt dat je in het hele gebouw goed kunt werken. Je krijgt meer informatie over vereiste specificaties en aanschaf van een laptop wanneer je je aanmeldt voor een opleiding. Voor meer informatie over studiekosten kun je bellen met 0800-0245666 (gratis).

Vervolgopleiding

Diverse hbo-opleidingen, zoals:

 • Personeel en Arbeid (HRM)
 • Rechten
 • Hogere Juridische Opleiding
 • Sociaal Juridische Dienstverlening
 • Management Economie & Recht
 • Fiscaal Recht & Economie


Locatie
Fuchsiastraat 1
Fuchsiastraat 1
8013ZC
Zwolle
088-850 8400

Beoordeling
Jouw kans op werk met deze opleiding

Onderstaande tabellen tonen de gegevens van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.