Management Assistant

Secretariële Beroepen

Voor jouw leidinggevende of afdeling ben jij een onmisbare, proactieve duizendpoot die altijd het overzicht heeft. Jij beheert de agenda, maakt afspraken, organiseert bijeenkomsten en regelt overlegruimtes. Daarnaast denk je ook mee over wat er moet gebeuren en help je projecten te plannen. Daarbij bekijk je altijd of de doelen gehaald worden en of iedereen met de juiste dingen bezig is. Zie je dat het misgaat of beter kan? Dan wacht je niet af, maar komt zelf met initiatieven.Leerweg
BOL/BBL
BBL alleen in Zwolle
Duur
2-3 jaar
Niveau
4
Plaats
 • Beroep
 • Opleiding
 • Beoordeling
De rechterhand van de directeur

Vragen over privacy? Ook daarvoor ben jij vaak het aanspreekpunt. Verder zorg je dat alles op jouw afdeling of in je team perfect geadministreerd is en er maximaal gebruikt wordt gemaakt van de digitale mogelijkheden. Kortom: mede dankzij jou werkt iedereen goed en efficiënt samen. Je kunt aan de slag bij elk soort organisatie, van overheid, een commercieel bedrijf tot non-profitorganisatie. Bij een kleine organisatie combineer je je werk vaak met andere taken, bijvoorbeeld het onderhoud van een website of het maken van communicatiemateriaal.Je sterke punten

Je bent stressbestendig, klantgericht, communicatief, neemt initiatief en kunt uitstekend plannen, coördineren en organiseren. Je houdt van afwisseling. En ook al wordt het hectisch en moet je improviseren: dan nog werk jij foutloos. Je denkt mee over het verbeteren van de werkwijze en adviseert je leidinggevende daarover. Je bent goed in Nederlands en een computer heeft geen geheimen voor jou.

Aan het werk
 • Je voert taken rondom informatiemanagement uit.
 • Je voert taken rondom planning en organisatie uit.
 • Je assisteert bij het verzorgen van de corporate informatie.
 • Je voert financieel administratieve taken uit.
Opleidingsinformatie

Opzet van de opleiding

Iedereen leert op zijn eigen manier. Wij bieden daarom allerlei verschillende werkvormen aan. Leren kan zowel in groepjes als individueel, door middel van workshops en trainingen, via theorie en praktijkopdrachten. Dit kunnen simulaties zijn, maar ook opdrachten voor ‘echte’ klanten die een vraag hebben voorgelegd via het projectteam Landstede Office Support (LOS). Een deel van je opleiding breng je door in de praktijk, deze beroepspraktijkvorming wordt verdeeld over de leerjaren. Je werkt dan fulltime bij een bedrijf of organisatie. Afhankelijk van je tempo kun je de studie in meer of minder tijd afronden. Tijdens je opleiding heb je onder andere de volgende vakken: Nederlands, Engels, Duits, rekenen, secretariële vaardigheden, digitale vaardigheden, Leren Loopbaan en Burgerschap, kantoorsimulaties en projecten.

Persoonlijke begeleiding

Je kunt bij ons rekenen op goede persoonlijke begeleiding. Hiervoor zijn de coachuren en staan persoonlijke gesprekken vast op de agenda. Je houdt een Persoonlijk Ontwikkelingsplan bij waarin precies staat waaraan je gaat werken. Tijdens de opleiding kijken we natuurlijk voortdurend of de afspraken, de manier van leren, het tempo en het doel nog kloppen. Als het nodig is stellen we het plan bij. Dat maakt de opleiding heel duidelijk en doelgericht. We letten ook op je sociale vaardigheden en op het leren samenwerken met anderen, en gaan daarmee aan de slag als dat nodig is. Gedurende je opleiding krijg je een coach die de voortgang van je opleiding samen met jou in de gaten houdt en je persoonlijk begeleidt.

Beroepsgericht leren

Om te kunnen werken in een bedrijf of organisatie heb je allerlei vaardigheden nodig en een werkhouding die bij het beroep past. Bij ons ga jij je daarin bekwamen. Dit doe je vooral in de praktijk en tijdens de praktijklessen. Je bekijkt bij elke competentie welke (praktische) kennis je daarvoor nodig hebt. Zo leer je om op elk moment de juiste beslissingen te nemen en de werkzaamheden goed uit te voeren.

Beroepspraktijkvorming (BPV) en praktijkleren

Tijdens je opleiding maak je kennis met werken in de praktijk, de BPV (stage). Samen met school vind je een geschikte, erkende BPV-werkplek. Je werkt gedurende die periode bij je BPV-bedrijf.

Praktijkervaring opdoen in projectteams

Theorie is belangrijk, maar uiteindelijk gebeurt het in de praktijk. Daarom krijg je bij ons volop gelegenheid om aan echte opdrachten te werken. Dit doe je via stages, maar ook op school. Bijvoorbeeld via het projectteam LOS. Landstede Office Support (LOS) is een secretariaatsbureau binnen het Landschap Office & Management. Je vindt LOS op elke locatie en je werkt er aan opdrachten van lokale organisaties en verenigingen. Soms organiseer je een evenement, (personeels)uitje of feest. Een andere keer werk je de correspondentie uit, verzorg je mailings, notuleer je bij vergaderingen of zet je een database op.

Toelating

Vooropleidingseisen

 • Diploma Secretaresse/Office-assistant (niveau 3)
 • Een vmbo-diploma gemengde leerweg (gl) of theoretische leerweg (tl) met als gewenste vakken wiskunde en/of economie en een tweede moderne vreemde taal
 • Een overgangsbewijs van havo 3-4 of vwo 3-4
 • Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het plaatsingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Verplichte intakeactiviteiten

 • Individueel Plaatsingsgesprek

Studiekosten

Naast het lesgeld heb je kosten voor lesmateriaal en betaal je een bijdrage voor voorzieningen en diverse activiteiten. Op alle locaties werken we met laptops. Er is een draadloos netwerk dat maakt dat je op alle locaties goed kunt werken. Je krijgt meer informatie over vereiste specificaties en aanschaf van een laptop wanneer je je aanmeldt voor een opleiding. Voor meer informatie over studiekosten kun je bellen met 0800-0245666 (gratis).

Vervolgopleiding

Diverse hbo-opleidingen, zoals:

 • Personeel en Arbeid (HRM)
 • Hogere Hotelschool
 • Hoger Toeristisch & Recreatief Onderwijs
 • Office Management
 • International Business and Languages
 • Communicatie
 • Journalistiek
 • Facility Management


Locaties
Fuchsiastraat 1
Fuchsiastraat 1
8013ZC
Zwolle
088-850 8400

Westeinde
Westeinde 33
3844DD
Harderwijk
088-850 78 00

Beoordeling
Jouw kans op werk met deze opleiding

Onderstaande tabellen tonen de gegevens van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.