Legal, Insurance & HR Services Specialist

Regels, regels en nog eens regels. Als legal, insurance & HR services specialist begraaf jij je daarin. Al je werkzaamheden op kantoor hebben te maken met regels en procedures. Daarom leer je op deze opleiding allerlei
kantoorvaardigheden en trainen we je in soft skills; deze beschrijven hoe jij met jezelf, met anderen en met je werk omgaat.

Leerweg
BOL
Duur
2-3 jaar
Niveau
4
Plaats
 • Beroep
 • Opleiding
 • Beoordeling
Verdiep je in personeelszaken, wetten en regels

Je verdiept je in wetteksten, gaat na welke regels er gelden en zoekt zaken tot op de bodem uit. Bovendien vind jij het leuk om deze ingewikkelde onderwerpen begrijpelijk te maken. Alleen zo kun jij in- en externe klanten namelijk van de juiste informatie én goed advies voorzien.

In deze opleiding leer je hoe om te gaan met wetboeken en jurisprudentie. Maar ook over HR-werkzaamheden, cao’s, financiële processen en belastingzaken kom je veel te weten. Je kunt straks aan de slag in allerlei organisaties. En of je nou voor een overheidsorganisatie of commercieel bedrijf komt te werken, het is vooral belangrijk dat je
een goed gevoel hebt voor wat er speelt in organisaties. Hiervoor moet je inzicht hebben in de bedrijfsprocessen en procesmatig kunnen denken en handelen. Hoe je dat doet? Dat leer je in deze opleiding.

Zoek je een soortgelijke particuliere opleiding (die je zelf bekostigt)? Kijk dan bij Landstede Groei Opleidingen.Je sterke punten

Als legal, insurance & HR services specialist heb je te maken met diverse wetten en regels die continu veranderen. Het is dus belangrijk dat je het leuk vindt om zaken uit te zoeken en dat je jezelf snel nieuwe kennis eigen kunt maken. Natuurlijk ben je je er van bewust dat je werkt met vertrouwelijke informatie en ga je hier secuur mee om. Je bent proactief, communicatief vaardig én assertief genoeg om anderen te wijzen op wat er mogelijk is en wat niet.

Aan het werk
 • Je ondersteunt bij juridische en HR-adviestrajecten.
 • Je levert managementinformatie.
 • Je ondersteunt juridische en HRM-aanvragen en -opdrachten.
 • Je stelt standaarddocumenten op of vult ze in.
Opleidingsinformatie

Opzet van de opleiding

Iedereen leert op zijn eigen manier. Wij bieden daarom verschillende werkvormen aan. Leren vindt plaats zowel in groepjes als individueel, door middel van theorie en praktijkopdrachten. Je leert eerst werken met je wetbundels, hoe zoek je daarin iets op? Hoe pas je dit toe? Je werkt praktisch aan allerlei opdrachten en krijgt les in diverse rechtsgebieden. Tijdens de opleiding heb je onder andere de volgende vakken: theorie en praktijkopdrachten bij de rechtsvakken, sociale en communicatieve vaardigheden, ICT-vaardigheden, HRM, kantoorvaardigheden, Loopbaan en Burgerschap en algemene vakken als Nederlands, Engels en rekenen.

Persoonlijke begeleiding

Je kunt bij ons rekenen op goede persoonlijke begeleiding. Hiervoor zijn de coachuren en staan persoonlijke gesprekken vast op de agenda. Je houdt een Persoonlijk Ontwikkelingsplan bij waarin precies staat waaraan je gaat werken. Tijdens de opleiding kijken we natuurlijk voortdurend of de afspraken, de manier van leren, het tempo en het doel nog kloppen. Als het nodig is stellen we het plan bij. Dat maakt de opleiding heel duidelijk en doelgericht.

We letten ook op je sociale vaardigheden en op het leren samenwerken met anderen, en gaan daarmee aan de slag als dat nodig is. Gedurende je opleiding krijg je een coach die de voortgang van je opleiding samen met jou in de gaten houdt en je persoonlijk begeleidt.

Beroepsgericht leren

Om te kunnen werken in een bedrijf of organisatie heb je allerlei vaardigheden nodig, plus een werkhouding en gedrag die passen bij het beroep. Bij ons ga jij je daarin bekwamen. Dit doe je vooral in de praktijk en tijdens de praktijklessen. Je bekijkt bij elke competentie welke (praktische) kennis je daarvoor nodig hebt. Zo leer je om op elk moment de juiste beslissingen te nemen en de werkzaamheden goed uit te voeren.

Beroepspraktijkvorming (BPV) en praktijkleren

Binnen Landstede MBO staat leren in en van de praktijk centraal. Als je een BOL-opleiding doet, doe je praktijkervaring op tijdens de BPV (= stage). Je werkt dan in een bedrijf of organisatie, bijvoorbeeld een advocatenkantoor, een gemeente, uitzendbureau of de HR-afdeling van een bedrijf.

Ook in het eerste jaar maak je al kennis met de praktijk tijdens een stage. In totaal loop je tijdens je opleiding zo’n 900 tot 1.200 uur stage. In overleg met je coach zoek je zelf een geschikt stagebedrijf, of krijg je hulp van school. Ook een stage in het buitenland is bij sommige opleidingen mogelijk.

Toelating

Vooropleidingseisen

 • Een vmbo-diploma gemengde leerweg (gl) of theoretische leerweg (tl). Gewenste vakken zijn wiskunde en/ of economie.
 • Een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo.
 • Een niveau 3 mbo-diploma, bij voorkeur Allround Assistant Business Services.
 • Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het plaatsingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Verplichte intakeactiviteiten

 • Individueel Plaatsingsgesprek

Studiekosten

Naast het lesgeld heb je kosten voor lesmateriaal en betaal je een bijdrage voor voorzieningen en activiteiten, zoals excursies. Op alle locaties wordt er gewerkt met laptops. Er is een draadloos netwerk dat maakt dat je in het hele gebouw goed kunt werken. Je krijgt meer informatie over vereiste specificaties en aanschaf van een laptop wanneer je je aanmeldt voor een opleiding. Voor meer informatie over studiekosten kun je bellen met 0800-0245666 (gratis).

Vervolgopleiding

Diverse hbo-opleidingen, zoals:

 • Personeel en Arbeid (HRM)
 • Rechten
 • Hogere Juridische Opleiding
 • Sociaal Juridische Dienstverlening
 • Management Economie & Recht
 • Fiscaal Recht & Economie


Locatie
Fuchsiastraat 1
Fuchsiastraat 1
8013ZC
Zwolle
088-850 8400

Beoordeling
Jouw kans op werk met deze opleiding

Onderstaande tabellen tonen de gegevens van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.