Als business administration & control specialist heb je een belangrijke taak. Jij zorgt er namelijk voor dat de boekhouding op orde is. Je weet hoe boekingen werken, hoe het zit met belastingen en bent op de hoogte van relevante regels. Je controleert en beheert financiële gegevens én assisteert bij periodeafsluitingen en de aangifte omzetbelasting.
Maar daar blijft het niet bij. In deze functie wordt communicatie namelijk steeds belangrijker. Jouw leidinggevende verwacht straks dat je gevraagd én ongevraagd advies geeft. Daarvoor heb je brede en actuele kennis nodig van bedrijfsprocessen en moet je bijvoorbeeld goed met geautomatiseerde systemen kunnen werken. En daar ga je tijdens deze opleiding mee aan de slag. Zo weet je straks precies hoe je (financiële) gegevens moet verzamelen, analyseren en verwerken én zorg je ervoor dat je betrokkenen op het juiste spoor zet.
Zoek je een soortgelijke particuliere opleiding (die je zelf bekostigt)? Kijk dan bij Landstede Groei Opleidingen.
Je sterke punten
Je houdt niet alleen van cijfers, je zoekt ook naar concrete verbeterpunten. Hiervoor is het belangrijk dat je knelpunten en problemen kunt signaleren en dat je oplossingen kunt aandragen. Want als je verbeterpunten ontdekt, is het ook fijn als deze worden overgenomen door het bedrijf waar je werkt. Of door een opdrachtgever buiten je organisatie. Jij weet precies hoe je dit met de juiste communicatie voor elkaar kunt krijgen.
Opzet van de opleiding
Iedereen leert op zijn eigen manier. Wij bieden daarom allerlei verschillende werkvormen aan. Leren kan zowel klassikaal, in groepjes als individueel, door theorie, praktijkopdrachten en simulaties. Een deel van je opleiding breng je door in de praktijk, deze beroepspraktijkvorming verdelen we over alle leerjaren.
De studieduur van de totale opleiding kan verschillen. Afhankelijk van je tempo kun je de studie in minder of meer tijd afronden. Tijdens je opleiding heb je onder andere de volgende vakken: bedrijfsadministratie, bedrijfseconomie, projecten in de vorm van simulaties, rekenen, Nederlands, Engels, Loopbaan en Burgerschap en verdieping Excel.
Persoonlijke begeleiding
Je kunt bij ons rekenen op goede persoonlijke begeleiding. Hiervoor zijn de coachuren en staan persoonlijke gesprekken vast op de agenda. Je houdt een Persoonlijk Ontwikkelingsplan bij waarin precies staat waaraan je gaat werken. Tijdens de opleiding kijken we natuurlijk voortdurend of de afspraken, de manier van leren, het tempo en het doel nog kloppen. Als het nodig is stellen we het plan bij. Dat maakt de opleiding heel duidelijk en doelgericht. We letten ook op je sociale vaardigheden en op het leren samenwerken met anderen, en gaan daarmee aan de slag als dat nodig is. Gedurende je opleiding krijg je een coach die de voortgang van je opleiding samen met jou in de gaten houdt en je persoonlijk begeleidt.
Beroepsgericht leren
Om te kunnen werken in een bedrijf of organisatie heb je allerlei vaardigheden nodig, maar ook een werkhouding en gedrag die passen bij het beroep. Wij schenken daar veel aandacht aan. Dit doe je vooral in de praktijk en tijdens de praktijklessen. Je bekijkt bij elke competentie welke (praktische) kennis je daarvoor nodig hebt. Zo leer je om op elk moment de juiste beslissingen te nemen en de werkzaamheden goed uit te voeren.
Beroepspraktijkvorming (BPV) en praktijkleren
Binnen Landstede MBO staat leren in en van de praktijk centraal. Als je een BOL-opleiding doet, doe je praktijkervaring op tijdens de BPV (= stage). Je werkt dan in een bedrijf of organisatie. Ook in het eerste jaar maak je al kennis met de praktijk tijdens een stage. In totaal loop je tijdens je opleiding zo’n 900 tot 1.200 uur stage. In overleg met je coach zoek je zelf een geschikt stagebedrijf, of krijg je hulp van school. Ook een stage in het buitenland is bij sommige opleidingen mogelijk.
Kies je voor een BBL-opleiding, dan werk je minimaal 24 uur en kom je één dag per week naar school.
Praktijkervaring opdoen in projectteams
Theorie is belangrijk, maar uiteindelijk gebeurt het in de praktijk. Daarom krijg je bij ons volop gelegenheid om aan echte opdrachten te werken. Dit doe je via stages, maar ook op school. Bijvoorbeeld in het projectteam Praktijk Plaza, dit projectteam werkt vanuit Raalte. Je werkt niet alleen voor verenigingen en non-profit organisaties, maar ook voor andere (commerciële) opdrachtgevers. Opdrachten die je uitvoert zijn bijvoorbeeld het bijhouden van de boekhouding of het verzorgen van de BTW-aangifte voor een klant.
Werken bij Praktijk Plaza is enorm leerzaam, het staat erg goed op je CV en je leert er hoe je omgaat met klanten. Misschien kom je er wel door in contact met mogelijke werkgevers! Bovendien kun je met het uitvoeren van de opdrachten vrijstellingen krijgen voor je opleiding.
Toelating
Vooropleidingseisen
Verplichte intakeactiviteiten
Studiekosten
Naast het lesgeld heb je kosten voor lesmateriaal en betaal je een bijdrage voor voorzieningen en activiteiten. Op alle locaties werken we met laptops. Er is een draadloos netwerk dat maakt dat je in het hele gebouw goed kunt werken. Je krijgt meer informatie over vereiste specificaties en aanschaf van een laptop wanneer je je aanmeldt voor een opleiding. Voor meer informatie over studiekosten kun je bellen met 0800-0245666 (gratis).
Opleidingen en cursussen op hbo-niveau, zoals:
Onderstaande tabellen tonen de gegevens van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.
Aanmelden via CAMBO
Je moet jezelf aanmelden met jouw DigiD. Zorg er dus voor dat je die hebt.
DigiD in bezit?
Je wordt doorverwezen naar de website van centraal aanmelden MBO (CAMBO). Het grootste gedeelte van jouw gegevens zijn al ingevuld. Check goed of al jouw gegevens kloppen voordat je je aanmelding indient. Succes!
Nog geen DigiD?
Vraag deze dan eerst aan via www.digid.nl. Let op: dit duurt een aantal dagen. Kan je deze echt niet aanvragen, bijvoorbeeld omdat je geen BSN-nummer hebt, dan helpen wij jou graag verder tijdens kantooruren via het informatienummer op 0800-0245666 of via e-mail info@landstede.nl.
Numerus fixus?
Wil je versneld aanmelden voor een numerus fixus opleiding en heb je nog geen DigiD en wil je de boot niet missen? Neem dan tijdens kantooruren contact op met ons via het informatienummer 0800-0245666 of via e-mail info@landstede.nl.
Kies hieronder je gewenste leerweg en locatie om verder te gaan.
Voor deze opleiding zijn er op de gekozen locatie helaas geen plekken meer beschikbaar.
Je kunt kiezen voor een andere locatie of voor een andere opleiding.
Of wil je een studiekeuzegesprek?
Vul dan hieronder jouw naam, e-mailadres en telefoonnummer in.
Een studieloopbaanadviseur neemt z.s.m. contact met je op.
Bedankt. We nemen z.s.m. contact met je op!