Wil jij graag cliënten helpen bij het verlichten of verzorgen van hun voetproblemen? Er zijn verschillende voetproblemen waar je veel kunt betekenen voor de cliënt zowel qua behandeling, verzorging, advies of preventie. In de opleiding tot medische pedicure leer je hoe je die complexe handelingen kunt uitvoeren om voetproblemen bij de cliënt te verlichten of op te lossen.
Als medisch pedicure weet je welke verzorging bijvoorbeeld diabetische, reumatische of oncologische voeten nodig hebben. Je vindt het ook leuk om de cliënt te adviseren en na te denken over preventieve maatregelen zoals het dragen van de juiste schoenen. Verder leer je de toepassing van specialistische technieken als nagelbeugels en nagelregulatie en drukverlichtingstechnieken en ortheses. Ook kun je alles vertellen over de juiste voetverzorgende producten.
Na deze opleiding kun je aan de slag in een multidisciplinair voetenteam in een ziekenhuis, diabetescentrum, gezondheidscentrum, zorginstelling, paramedisch centrum, groepspraktijk óf vanuit je eigen medische pedicurepraktijk.
Je sterke punten
Als medisch pedicure stel je de cliënt centraal en weet je wat de beste oplossing is voor het voetprobleem. Bovendien hou je ervan om cliënten te verzorgen en hun pijn te verlichten. Je kent de grenzen van jouw vakgebied en weet wanneer het tijd is om een specialist in te schakelen. En voelt je verantwoordelijk voor die beslissing. Omdat de meeste medische pedicures als zelfstandig ondernemer werken, moet je ook commercieel kunnen denken en resultaatgericht kunnen werken. Alleen dan werk je aan een succesvol bedrijf.
Opzet van de opleiding
Iedereen leert op zijn eigen manier. Wij bieden daarom verschillende werkvormen aan. Leren kan zowel in groepjes als individueel, door workshops en colleges, via theorie en praktijkopdrachten. In het eerste jaar volg je de volgende vakken: praktische en theoretische kennis van de voetverzorging, ondernemersvaardigheden, Nederlands, rekenen en Leren Loopbaan en Burgerschap.
Je verdiept je in het maken van voetanalyses, het opstellen van behandelplannen en het uitvoeren van voetbehandelingen. Natuurlijk leer je ook hoe je een cliënt moet ontvangen, adviseren en de verkoop van producten en hoe je een behandeling moet afronden. Verder leer je hoe je een onderneming kunt vormgeven.
Studie Loopbaan Begeleiding
Je maakt voor elke periode een heldere planning. Tijdens de opleiding kijken we natuurlijk voortdurend of de afspraken, de manier van leren, het tempo en het doel nog kloppen. Als het nodig is stel je samen met je coach het plan bij. Je krijgt gedurende je opleidingstraject een coach met wie je nauw contact houdt. We houden rekening met de mogelijkheden van elke student. Zo kunnen we samen het onderwijsprogramma afstemmen op jouw behoeften, niveau en werktempo.
Beroepsgericht leren
In elk beroepenveld heb je allerlei competenties nodig. Bij ons ga jij je daarin bekwamen. Dit doe je vooral in de praktijk. Je bekijkt bij elke competentie welke (praktische) kennis je daarvoor nodig hebt. Zo kun je op het juiste moment de juiste dingen doen en weet je ook waarom.
Beroepspraktijkvorming (BPV) en praktijkleren
Om de praktijk goed onder de knie te krijgen volg je BPV (stage) bij SBB-erkende bedrijven. In het eerste jaar start je met BPV. Landstede MBO wil tijdens de opleidingen zoveel mogelijk praktijk aanbieden. En dat betekent voor ons meer dan alleen maar BPV doen. Daarom doe je tijdens je BOL-opleiding ook op andere manieren veel praktijkervaring op. Daar kun je ook meteen al het geleerde in de praktijk uitvoeren. Zo ben je straks helemaal voorbereid op jouw toekomstige beroep!
Daarnaast kan een buitenlandse stage ook onderdeel zijn van jouw opleiding.
Professionele omgeving
De praktijklokalen van Mooi & Mode zijn allemaal ingericht met professionele apparatuur. Ook de aankleding van de ruimtes waarin jij jouw vak leert is sfeervol en modern. Je leert jouw beroepsvaardigheden dus in een inspirerende omgeving, waar je goed voorbereid wordt op het echte werk.
Toelating
Vooropleidingseisen
Verplichte intakeactiviteiten
Studiekosten
Naast het lesgeld heb je kosten voor lesmateriaal en betaal je een bijdrage voor voorzieningen en activiteiten, zoals excursies, kopieën en internetgebruik buiten de lessen. Voor meer informatie over studiekosten kun je bellen met 0800-0245666 (gratis).
Dit jaar is het aanmelden anders dan voorgaande jaren, want je moet jezelf aanmelden met jouw DigiD. Zorg er dus voor dat je die hebt.
DigiD in bezit?
Je wordt doorverwezen naar de website van centraal aanmelden MBO (CAMBO). Het grootste gedeelte van jouw gegevens zijn al ingevuld. Check goed of al jouw gegevens kloppen voordat je je aanmelding indient. Succes!
Nog geen DigiD?
Vraag deze dan eerst aan via www.digid.nl. Let op: dit duurt een aantal dagen. Kan je deze echt niet aanvragen, bijvoorbeeld omdat je geen BSN-nummer hebt, dan helpen wij jou graag verder tijdens kantooruren via het informatienummer op 0800-0245666 of via e-mail info@landstede.nl.
Numerus fixus?
Wil je versneld aanmelden voor een numerus fixus opleiding en heb je nog geen DigiD en wil je de boot niet missen? Neem dan tijdens kantooruren contact op met ons via het informatienummer 0800-0245666 of via e-mail info@landstede.nl.
Kies hieronder je gewenste leerweg en locatie om verder te gaan.
Voor deze opleiding zijn er op de gekozen locatie helaas geen plekken meer beschikbaar.
Je kunt kiezen voor een andere locatie of voor een andere opleiding.
Of wil je een studiekeuzegesprek?
Vul dan hieronder jouw naam, e-mailadres en telefoonnummer in.
Een studieloopbaanadviseur neemt z.s.m. contact met je op.
Bedankt. We nemen z.s.m. contact met je op!