Vestigingsmanager Groothandel

Internationale Handel/Groothandel

Veel bedrijven hebben meerdere vestigingen, verspreid over het land. Als vestigingsmanager groothandel beheer jij één van die vestigingen. En dat is een veelzijdige baan: je bent namelijk verantwoordelijk voor het halen van de omzetdoelen en je houdt je bezig met commerciële, financiële, logistieke zaken en met personeel.Leerweg
BBL
Duur
3 jaar
Niveau
4
Plaats
 • Beroep
 • Opleiding
 • Beoordeling
Omzetdoelen halen is jouw verantwoordelijkheid

Ook houd je in de gaten hoe er wordt omgegaan met klanten, klachten en service. Je denkt mee om de werkprocessen te verbeteren. Deze baan vraagt veel ervaring. Daarom werk je meestal eerst onder begeleiding.Je sterke punten

Je bent iemand die goed kunt organiseren en leidinggeven. Daarbij weet je mensen te motiveren. Je hebt een goed financieel inzicht en bent een commercieel talent.

Aan het werk
 • Je onderzoekt de markt en doet voorstellen voor commercieel beleid.
 • Je voert het verkooptraject uit.
 • Je zorgt voor relatiebeheer en klantenservice.
 • Je geeft het vestigingsbeleid vorm.
 • Je runt de vestiging.
Opleidingsinformatie

Opzet van de opleiding

Iedereen leert op zijn eigen manier. Wij bieden daarom allerlei verschillende werkvormen aan. Leren kan zowel in groepjes als individueel, door workshops en colleges, via theorie en praktijkopdrachten. De studieduur kan verschillen. Afhankelijk van je tempo kun je de studie in minder of meer tijd afronden. Tijdens jouw studie krijg je vakken als Nederlands, moderne vreemde talen, rekenen en Leren Loopbaan en Burgerschap, maar ook beroepsgerichte lessen die horen bij de kerntaken.

Persoonlijke begeleiding

We beginnen je opleidingstraject met een uitgebreid gesprek en we maken duidelijke afspraken die we vastleggen in een ‘persoonlijk ontwikkelingsplan’ (POP). Ook maken we voor elke periode een heldere planning. Tijdens de opleiding kijken we natuurlijk voortdurend of de afspraken, de manier van leren, het tempo en het doel nog kloppen. Als het nodig is stellen we het plan bij. Je krijgt gedurende je opleidingstraject een vaste coach met wie je nauw contact houdt.

Beroepsgericht leren

In elk beroepenveld heb je allerlei competenties (vaardigheden, houding en gedrag) nodig. Bij ons ga jij je daarin bekwamen. Dit doe je vooral in de praktijk. Je bekijkt bij elke competentie welke (praktische) kennis je daarvoor nodig hebt. Zo kun je op het juiste moment de juiste dingen doen en weet je ook waarom.

Beroepspraktijkvorming (BPV) en praktijkleren

Als je kiest voor de BOL-opleiding heb je twee dagen per week BPV (stage) of een blokstage. Kies je voor de BBL-opleiding dan werk je vier dagen en kom je één dag per week naar school. Welke dagen dit zijn, hoor je aan het begin van de opleiding.

Zeker van een goede keuze

Binnen Handel & Commercie kun je ontzettend veel kanten op. Je volgt een startprogramma en voert vanaf het begin veel praktijkopdrachten uit. Bij Handel & Commercie ontdek je wat jouw sterke kant is. Dat kan bij de uitvoering zijn, maar ook kan jouw talent als leidinggevende naar voren komen. Je leert goed samenwerken. Iets wat in de branche Handel & Commercie erg belangrijk is.

Toelating

Vooropleidingseisen

 • Een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg (kbl), gemengde leerweg (gl) of theoretische leerweg (tl).
 • Een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo.
 • Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het plaatsingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Verplichte intakeactiviteiten

 • Individueel Plaatsingsgesprek.

Studiekosten

Naast het lesgeld heb je kosten voor lesmateriaal en betaal je een bijdrage voor voorzieningen en activiteiten (zoals excursies, kopieën en internetgebruik buiten de lessen). Voor meer informatie over studiekosten kun je afhankelijk van je locatiekeuze bellen met STIP Harderwijk 088-850 78 00 of STIP Zwolle 088-850 84 00.

Vervolgopleiding

Opleidingen en cursussen op hbo-niveau, zoals:

 • Commerciële Economie (CE)
 • NIMA
 • NEMAS
 • Small Business & Retail Management
 • Management Economie & Recht (MER)
 • Uiteenlopende hbo-opleidingen in bijvoorbeeld retail, handel of logistiek


Locatie
Westeinde
Westeinde 33
3844DD
Harderwijk
088-850 78 00

Beoordeling
Jouw kans op werk met deze opleiding

Onderstaande tabellen tonen de gegevens van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.