Landstede MBO

Welkom bij Landstede MBO. Wij bieden tientallen mbo-opleidingen in Harderwijk, Raalte en Zwolle en voor een klein deel ook in Dronten en Kampen. Bij ons vind je opleidingen in allerlei vakgebieden.

Bij Landstede MBO leer je in Landschappen. Dit zijn interessegebieden waarin je kennismaakt met je toekomstige beroep en werkveld. Hier kun je jouw opleiding persoonlijk invullen. Je kunt je er verbreden en verdiepen, op verschillende niveaus leren en bij interessante samenwerkingspartners praktijkervaring opdoen. Het resultaat is een studie die precies aansluit op jouw talenten, wensen en interesses!

Kleinschalig en persoonlijk
Bij Landstede MBO kun je rekenen op goed onderwijs met veel persoonlijke aandacht, dankzij onze kleine locaties. Maar andere zaken zijn voor ons minstens zo belangrijk, zoals vertrouwen in jezelf en in je coach. Pas als je zeker bent van jezelf, kun je je talenten ontwikkelen.

Respect en verantwoordelijkheid
Verder vinden we het belangrijk dat je leert respectvol met anderen om te gaan, dat je je verantwoordelijkheden neemt, initiatief toont en doet wat je zegt. Onze doelen hebben we verwoord met vijf ‘waarden’: talentontwikkeling, respect, ontmoeting, zingeving en verantwoordelijkheid. Deze vormen de basis voor het ‘waarde(n)volle onderwijs’ dat je bij ons kunt verwachten.

Leren in de praktijk
Al tijdens je studie ontdek je wat je toekomstige werk inhoudt. Dat doe je bij ons op verschillende manieren. Zo hebben we partnerschappen met bedrijven, organisaties en instellingen en andere gezamenlijke activiteiten en evenementen om te leren in de praktijk. Afhankelijk van jouw opleiding doe je ook praktijkervaring op in één van de Landstede-shops of in werk je in projectteams aan opdrachten van echte opdrachtgevers werken. Tenslotte zijn er op school speciaal ingerichte praktijkruimtes en skillslabs, waar je toekomstige werkplek perfect wordt nagebootst om je optimaal voor te bereiden op het werkveld of je vervolgopleiding.