Landstede Groep
9 nov 2016

Landstede-studenten verzorgen herbestemming bibliotheek

De derdejaars studenten van de opleiding Interieur & Architectuur verrichten samen met projectmanager Gerwin ten Hove haalbaarheidsstudies naar de herbestemming van de bibliotheek in Harderwijk. Het project start met een onderzoek naar de geschiktheid van het pand voor verschillende woonvormen. Vervolgens worden de uitgewerkte tekeningen en sfeerimpressies uitgewerkt met het 3D modelleerprogramma Revit, waar de studenten intensief les in krijgen.

Het project
Ten Hove projectmanagement begeleidt de studenten in het onderzoek naar de financiƫle haalbaarheid per woonvorm. De studenten werken in drie teams gedurende 20 weken aan dit project. Volgens de scrummethodiek plannen ze hun werkzaamheden in korte sprints van een x-aantal weken.
Aan het eind van elke sprint komt de opdrachtgever de tussentijdse producten bekijken.
Gerwin ten Hove richt zich met name op de (her)ontwikkeling van locaties en panden voor wooncorporaties. Daarnaast begeleidt hij de opdrachtgevers bij de verhuizing van bedrijfs- of kantoorpanden.

Afgerond
De marktonderzoeken zijn inmiddels afgerond en de indelingsschetsen zijn gepresenteerd. Ook zijn de woonvormen voor de doelgroepen vastgelegd. Ten Hove kan uit de drie haalbaarheidsonderzoeken advies en inspiratie halen ter invulling van het pand. Op 17 januari zullen de studenten op een zelf georganiseerde netwerkmeeting hun plannen presenteren aan het bedrijfsleven.

Open Huis
Neem zelf een kijkje bij de opleiding Interieur & Architectuur of een van onze andere opleidingen tijdens het Open Huis op donderdag 17 november. Het Open Huis is van 17.00 tot 21.00 uur op locatie Westeinde 33 in Harderwijk.