Landstede Ondernemend | Landstede MBO Landstede Groep

Landstede Ondernemend

Ondernemende studenten: wij zien het graag! Ondernemerschap en een ondernemende houding zitten daarom verweven in veel van onze opleidingen. Met onze manier van leren genaamd ‘Talentvol Ontwikkelen’ en het leren in en van de praktijk werk je aan een ondernemende houding. Daarnaast organiseren we regelmatig activiteiten waardoor je leert wat ondernemen is en wat het van jou vraagt. Ben je geïnteresseerd in zelfstandig ondernemen? Dan bieden we jou de ondersteuning en de faciliteiten om studeren en ondernemen te kunnen combineren. Kortom, bij Landstede MBO stimuleren we ondernemerschap en krijg je de ruimte om je hierin te ontwikkelen. 

Ondernemend leren
Bij Landstede MBO zijn er verschillende mogelijkheden om meer te weten en/of te leren over ondernemerschap. Dat kan bijvoorbeeld door Landstede Business Boost, inspirerende events, de Topondernemersregeling en de vele leerbedrijven en projectteams waar je leert ondernemen.
 
Landstede Business Boost
Wil je advies over je nog te starten of je net opgerichte bedrijf? Kom dan naar Landstede Business Boost (LBB). LBB geeft je gratis advies en coacht op aanvraag. LBB brengt starters met elkaar in contact, door onder andere bijeenkomsten en events die LBB organiseert. Daarnaast kun je een beroep doen op het uitgebreide netwerk van professionele, externe adviseurs. Zij begeleiden en coachen je op onder andere financieel, juridisch en fiscaal gebied.

Nieuwsgierig wat Landstede Business Boost voor jou kan betekenen? Bekijk dan de onderstaande filmpjes.

Filmpje: Wat kan Landstede Business Boost voor jou betekenen

Filmpje: Wat vinden anderen van Landstede Business Boost?

Volg Landstede Business Boost ook op Twitter via @LandstedeBusinessBoost
Mailen kan ook: ondernemend@landstede.nl

Inspirerende evenementen
Landstede MBO organiseert in samenwerking met andere scholen regelmatig verschillende evenementen waar jij alles te weten komt over ondernemen. Je komt met andere mbo- en hbo-studenten in contact die meer willen weten en leren over zelfstandig ondernemen. En je ontdekt hoe het is om bijvoorbeeld als ZZP’er aan de slag te gaan.

Kom in aanraking met ondernemen tijdens de volgende evenementen en laat je inspireren:
• Global Entrepreneurship Week regio Zwolle (medio november)
  Kijk voor meer informatie op: http://www.gewzwolle.nl/
• StartersABC (medio  april)
  Kijk voor meer informatie op: http://www.starters-abc.nl/
• Landstede 1-day Business Challenge (medio mei)

Topondernemersregeling: combineer je bedrijf en studie
Als ondernemende student bij Landstede MBO krijg je de ruimte om te ondernemen. Hiervoor hebben we in Zwolle de innovatieve Topondernemersregeling in het leven geroepen. Studentondernemers die al een bepaalde omzet draaien, kunnen in aanmerking komen voor deze regeling. Die maakt het jou makkelijker om je bedrijf en studie succesvol te combineren. Afhankelijk van wat je nodig hebt als ondernemer, maken we afspraken over de flexibiliteit in je studieprogramma. Denk bijvoorbeeld aan ruimte om naar een beurs te gaan op een dag dat je eigenlijk aanwezig moet zijn op school. Of het aannemen van een belangrijk telefoontje tijdens de les. We doen alles om ondernemen én studeren zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Wil je meer weten over de Topondernemersregeling? Bel dan met Landstede Business Boost: 088 – 850 8653 of mail naar: ondernemend@landstede.nl

Leer ondernemen bij projectteams en leerbedrijven
Landstede kent binnen verschillende beroepsopleidingen projectteams en leerbedrijven. Binnen de projectteams werk je  zelfstandig aan opdrachten van opdrachtgevers uit de praktijk. Zo verzorgen studenten bijvoorbeeld zelf intakegesprekken, de contacten met de opdrachtgever, de uitvoering, inzet van medestudenten en evaluaties. Er zijn al binnen verschillende branches veel succesvolle projecten uitgevoerd door studenten van Landstede MBO.

Leerbedrijven zijn gevestigd in het werkveld, dichtbij de consument of bij een vestiging van Landstede MBO. Onder begeleiding van vakbekwame docenten werken de studenten zelfstandig in de leerbedrijven. Een voorbeeld van een leerbedrijf is Gerecht en Land waar je onder begeleiding van professionele docenten werkt in een echt restaurant met betalende klanten.

Kortom, binnen een projectteam en een leerbedrijf ervaar je een bedrijf van heel dichtbij. En werk je aan tal van vaardigheden die passen bij een ondernemer!

Een opdracht voor een of meerdere projectteams plaatst u heel eenvoudig door het opdrachtformulier in te vullen.

U kunt aangeven welk(e) projectteam(s) u bij uw aanvraag wilt betrekken, maar aan de hand van de activiteiten kunnen wij ook inschatten welk projectteam het beste bij uw opdracht aansluit.

Na ontvangst van het opdrachtformulier nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Landstede Infoshop
Wilt u een opdracht door een of meerdere Projectteams laten uitvoeren, vult u dan het Opdrachtformulier of neemt u voor vragen contact op met de Landstede Infoshop, gratis telefoonnummer 0800 - 0245666. Onze medewerkers helpen u graag verder!

Bij elk projectteam of leerbedrijf vindt u de bijbehorende vestiging en adresgegevens. De projectteams zijn gevestigd in onze MBO-vestigingen in Harderwijk, Raalte en Zwolle. Leerbedrijven vindt u ook buiten de MBO-vestigingen, bijvoorbeeld in het centrum.

Uw aanvraag wordt in behandeling genomen door de Landstede Infoshop. Zij vangen alle binnenkomende Opdrachtformulieren op en schatten in welk projectteam met uw aanvraag aan de slag gaat.