Zelfstandig Medewerker Travel & Hospitality

Kun jij mensen een onvergetelijke vakantiebelevenis bezorgen? Vanuit de 'customer journey' volg je de klant/gast en zijn wens om een droomvakantie te realiseren. Als zelfstandig medewerker travel & hospitality zorg jij voor inspiratie en maak je reisplannen, waarin alle reiswensen van de klant/gast worden gerealiseerd.

Leerweg
BOL
Duur
3 jaar
Niveau
3
Plaats
  • Beroep
  • Opleiding
  • Beoordeling
Jouw doel is: een tevreden klant

Naast het regelen van de reis vervul je een rol tijdens de reis. Als receptionist zorg je ervoor dat tijdens het verblijf het de gasten aan niets ontbreekt. Je bent het visitekaartje van het hotel, bungalowpark of de camping en zorgt er ook daar voor dat alles goed geregeld is.

Je belangrijkste doel is: een tevreden klant/gast. Je probeert ook te zorgen voor meer omzet door precies die producten en diensten te adviseren die bij de klant/gast passen.

Deze opleiding begint breed en vervolgens specialiseer je je in de richting die jou het meeste aanspreekt. Je kunt daarna bijvoorbeeld aan de slag achter de receptie van een hotel, reisbureaus, touroperators en campings en bungalowparken. Welke richting het beste bij jou past, ontdek je bij ons tijdens je opleiding!



Je sterke punten

Je bent gastvrij, enthousiast, sociaal, communicatief en proactief. Je kunt verschillende groepen mensen enthousiasmeren en goed functioneren als teamspeler. Je bent goed in plannen en organiseren, je bent creatief en flexibel in het oplossen van problemen.

Aan het werk
  • Je treedt op als aanspreekpunt voor klanten/gasten.
  • Je voert administratieve en financiële processen uit.
Opleidingsinformatie

Opzet van de opleiding

We beginnen bij alle opleidingen met een startperiode van tien weken. Tijdens deze tien weken maak je uitgebreid kennis met het beroep en de opleiding. Aan het einde van de startperiode kies je definitief voor een opleiding. Iedereen leert op zijn eigen manier. Wij bieden daarom allerlei verschillende werkvormen aan. Leren kan zowel in groepjes als individueel, door middel van workshops en colleges, via theorie en praktijkopdrachten. De studieduur kan verschillen. Afhankelijk van je tempo kun je de studie in minder of meer tijd afronden. Je krijgt lessen over de vrijetijdsbranche, vakantielanden, Nederlands en drie moderne vreemde talen (Engels, Duits en Spaans), rekenen en Loopbaan en Burgerschap. Vanaf het tweede jaar kun je kiezen uit een aantal keuzevakken waarmee jij je opleiding meer op je persoonlijke voorkeur kunt aanpassen. Excursies maken een wezenlijk onderdeel uit van de opleiding.

Persoonlijke begeleiding

Bij de start van de studie maken we duidelijke afspraken die we vastleggen in een ‘Individueel Leerplan’ (ILP). Tijdens de opleiding kijken we natuurlijk voortdurend of de afspraken, de manier van leren, het tempo en het doel nog kloppen. Als het nodig is, stellen we het plan bij. Je krijgt tijdens je opleiding een vaste coach met wie je nauw contact houdt.

Beroepsgericht leren

Voor elke beroep heb je competenties nodig. Bij ons ga jij je daarin bekwamen. Dit doe je vooral in de praktijk. Je bekijkt bij elke competentie welke (praktische) kennis je daarvoor nodig hebt. Zo kun je op het juiste moment de juiste dingen doen en weet je ook waarom.

Beroepspraktijkvorming (BPV) en praktijkleren

Je bent regelmatig in de praktijk aan het leren. Tijdens de opleiding Zelfstandig Medewerker Travel & Hospitality doe je ervaring op in de BPV (stage). In het eerste jaar maak je al kennis met de praktijk door opdrachten uit te voeren bij partners van Landstede MBO.

Partners van Vrij & Gastvrij

Landstede MBO heeft verschillende partners waar je leerwerkervaring op kunt doen. Denk aan gerenommeerde theaters en restaurants, conferentiecentra, wellness- en beautyoorden, campings, reisbureaus en interessante (top)sportorganisaties. Maar ook bekende pretparken en evenementencentra horen tot ons netwerk. Verder hebben we de meest uiteenlopende stagebedrijven in binnen- en buitenland. Voor deze opleiding werken we onder andere samen met D-Reizen, Toerkoop Reisbureaus, TUI, Landal Green Parks, Van der Valk hotels en NH Hotels.

Toelating

Vooropleidingseisen

  • Mbo-opleiding met diploma, niveau 2.
  • Een vmbo-diploma kader (kbl), gemengde leerweg (gl) of theoretische leerweg (tl).
  • Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het kennismakingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Verplichte intakeactiviteiten

  • Persoonlijk kennismakingsgesprek

Studiekosten

De overheid bepaalt elk jaar het wettelijk les- cursusgeld. De school betaalt de kosten voor alle voorzieningen die je nodig hebt om onderwijs te volgen en je diploma te behalen. Dit heet de basisuitrusting. Als student zorg je ervoor dat je bepaalde onderwijsbenodigdheden hebt om lessen te kunnen voorbereiden of volgen. Een gedetailleerd overzicht van je schoolkosten kan je vinden in de Opleidingsgids.

Vrijwillige bijdrage

Soms vallen cursussen of excursies niet onder het verplichte lesprogramma. Je kiest zelf of je hieraan meedoet.

Wij bieden onderwijs bij Landstede MBO meer en meer op maat aan. Bespreek met ons je wensen en mogelijkheden.



Locatie
Fuchsiastraat 1
Fuchsiastraat 1
8013ZC
Zwolle
088-850 8400

Beoordeling
Jouw kans op werk met deze opleiding

Onderstaande tabellen tonen de gegevens van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.