Juridisch Secretaresse | Landstede MBO

Juridisch Secretaresse

Leerweg: BOL/BBL Duur: 3 jaar (* Deze opleiding wordt alleen aangeboden bij voldoende inschrijvingen en wordt mogelijk deels in de avonduren gegeven.) Niveau: 4 Plaats: Zwolle

Beroep
Lijkt het je wat om als secretaresse te werken bij een notaris- of advocatenkantoor, rechtbank, deurwaarder of op een juridische afdeling? Deze opleiding maakt van jou een topsecretaresse met kennis van juridische vaktermen. Jij bent een echte spin in het web. Je zoekt informatie op, legt gegevens vast en onderhoudt contacten met klanten en andere organisaties. Je leidinggevende(n) en klanten hebben dankzij jou altijd de juiste informatie en weten precies hoe het met een project of dossier staat.

Je maakt in veel gevallen deel uit van een secretariaat, waarin je zelfstandig een eigen taak hebt. Je stelt een administratief plan op voor de coördinatie en de organisatie van je werkzaamheden.

Je sterke punten
Je werkt vaak met gevoelige informatie en die is bij jou in vertrouwde handen. Je bent stressbestendig, klantgericht, communicatief, neemt initiatief en kunt uitstekend plannen en organiseren. Je houdt van variatie en al wordt het hectisch: ook dan werk jij foutloos. Je denkt mee over het verbeteren van de werkwijze en adviseert je leidinggevende daarover.

Toelating
• Diploma Secretaresse (niveau 3)
• Een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg (kbl), gemengde leerweg (gl) of theoretische leerweg (tl). Gewenste vakken zijn wiskunde en/of economie en een tweede moderne vreemde taal.
• Een overgangsbewijs van havo 3-4 of vwo 3-4.

Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het plaatsingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Aan het werk
• Je voert taken rondom informatiemanagement uit.
• Je voert taken rondom planning en organisatie uit.

Vervolgopleiding
Diverse hbo-opleidingen, zoals:
• Personeel & Arbeid
• Hogere Hotelschool
• Hoger Toeristisch & Recreatief Onderwijs
• International Office Management
• International Business and Languages
• Communicatie
• Journalistiek
• Facility Management
• Sociaal Juridische Dienstverlening

Naast deze opleidingen zijn er diverse cursussen mogelijk om je verder te specialiseren binnen het secretariële beroepenveld.

Jouw kans op werk met deze opleiding

Toelichting:
Deze afbeelding toont de gegevens van april 2015 van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin. Kijk op www.kansopwerk.nl voor de meest actuele gegevens.

Praktijkervaring opdoen in projectteams
Theorie is belangrijk, maar uiteindelijk gebeurt het in de praktijk. Daarom krijg je bij ons volop gelegenheid om aan echte opdrachten te werken. Dit doe je via stages, maar ook op school. Bijvoorbeeld via de projectteams LOS en Addlas. Landstede Office Support (LOS) is een secretariaatsbureau binnen het Landschap Office & Management. Je vindt LOS op elke locatie en je werkt er aan opdrachten van lokale organisaties en verenigingen. Soms organiseer je een evenement, (personeels)uitje of feest. Een andere keer werk je de correspondentie uit, verzorg je mailings, notuleer je bij vergaderingen of zet je een database op.

Het projectteam Addlas werkt vanuit Zwolle en werkt niet alleen voor verenigingen en non-profit organisaties, maar ook voor andere (commerciële) opdrachtgevers. Opdrachten die je uitvoert zijn bijvoorbeeld het bijhouden van de boekhouding of het verzorgen van de BTW-aangifte voor een klant. Werken bij LOS en Addlas is enorm leerzaam, staat erg goed op je CV en je leert er hoe je omgaat met klanten. Misschien kom je er wel door in contact met mogelijke werkgevers! Bovendien kun je met het uitvoeren van de opdrachten vrijstellingen krijgen voor je opleiding.

Ga bij ons ook voor je EBC*L-certificaat
Bij ons kun je tijdens je opleiding ook het EBC*L-certificaat halen. Dit is het Europees certificaat voor bedrijfsvoering dat steeds populairder wordt - ook onder werkgevers. Je laat er mee zien dat je verstand hebt van bedrijfsvoering en economische processen. Ook leer je een ondernemende houding aan te nemen. Goed als je later zelfstandig ondernemer wilt worden, maar er zijn ook steeds meer organisaties die veel zelfstandigheid verwachten van jou als medewerker. Het EBC*L-certificaat wordt alleen in Zwolle aangeboden.

Het EBC*L is opgesteld met het Europese bedrijfsleven en met wetenschappelijke instituten. Bij ons kun je EBC*L A (bedrijfseconomische kennis) en EBC*L B (ondernemingsplan, begroten en marketing) halen. Haal je die twee, dan krijg je ook automatisch het internationaal erkende EBC*L Middenstandsdiploma. Aan het halen van het EBC*L-certificaat zijn wel extra kosten verbonden. Maar het is de investering dubbel en dwars waard: werkgevers stellen het steeds vaker als voorwaarde en je kans van slagen als zelfstandige is er vele malen groter door.

Studiekosten
Naast het lesgeld heb je kosten voor lesmateriaal en betaal je een bijdrage voor voorzieningen en activiteiten (zoals excursies, kopieën en internetgebruik buiten de lessen). Op alle locaties wordt er gewerkt met laptops. Er is een draadloos netwerk dat maakt dat je in het hele gebouw goed kunt werken. Je krijgt meer informatie over vereiste specificaties en aanschaf van een laptop wanneer je je aanmeldt voor een opleiding. Voor meer informatie over studiekosten kun je bellen met 0800-0245666 (gratis).

Zwolle - Dokterspad

Dokterspad 2, 8025AW Zwolle, 088-8508400
Fax: 088-8508410

Dagje meelopen?

Neem een kijkje achter de schermen en loop een (deel van de) schooldag mee met een student. Volg de lessen en krijg zo een beter beeld van de opleiding en de sfeer op school.

Meedoen? In onderstaand overzicht staat een overzicht van de huidige meeloopdagen voor deze studie en/of het bijbehorende landschap

Staat er geen passend aanbod tussen? Mail dan naar eendagjelandstede@landstede.nl of bel 0800 - 0245666 (gratis)

    Deze opleidingen heb je het laatst bekeken