Administratief Medewerker: Secretarieel Medewerker of Telefonist/Receptionist

Leerweg: BOL/BBL Duur: 2 jaar Niveau: 2 Plaats: Harderwijk , Zwolle , Dronten

* In Dronten en Harderwijk alleen BOL

Beroep
Bij een bedrijf of instelling - of op een afdeling daarvan - help jij met allerlei secretariële en administratieve werkzaamheden. Je verzorgt bijvoorbeeld de post, doet de correspondentie, archiveert belangrijke stukken en beantwoordt de telefoon. Soms werk je achter een ontvangstbalie, waar je klanten verwelkomt.

Deze functie komt in allerlei bedrijven voor. Je kunt binnen de opleiding Administratief Medewerker kiezen voor de uitstroomprofielen Secretarieel Medewerker of Telefonist/Receptionist. Of je gaat voor de uitstroom Bedrijfsadministratief Medewerker. Je kunt zelf kiezen welk vakgebied jou het meeste aanspreekt.

De procedure Aanmelden & Plaatsen voor de opleidingen in Dronten vindt plaats bij onze locatie in Harderwijk.

Je sterke punten
Je bent zelfstandig en werkt nauwkeurig, ook al heb je veel werk te doen. Je kunt goed met mensen omgaan en wilt ze graag helpen. Omdat het werk dat je doet foutloos moet gebeuren, moet je je goed kunnen concentreren. Daarnaast ben je representatief en kun je prima met taal en computers omgaan. Je bent heel precies als het gaat om het invoeren van gegevens, ook als het werk in heel korte tijd moet gebeuren. Je kunt je zowel mondeling als op papier (en natuurlijk digitaal) goed uitdrukken. Het is voor je werk belangrijk dat je de Nederlandse taal goed beheerst en met de computer kunt omgaan.

Toelating
Een vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg (bl). Gewenste vakken zijn wiskunde en/of economie en een tweede moderne vreemde taal.

Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het plaatsingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Aan het werk
• Je verricht ondersteunende secretariële werkzaamheden.
• Je verricht ondersteunende (financieel) administratieve werkzaamheden.

Vervolgopleiding
Secretaresse (niveau 3). Je kunt meestal beginnen in het 2e leerjaar van deze opleiding.

Praktijkervaring opdoen in projectteams
Theorie is belangrijk, maar uiteindelijk gebeurt het in de praktijk. Daarom krijg je bij ons volop gelegenheid om aan echte opdrachten te werken. Dit doe je via stages, maar ook op school. Bijvoorbeeld via de projectteams LOS en Addlas. Landstede Office Support (LOS) is een secretariaatsbureau binnen het Landschap Office & Management. Je vindt LOS op elke locatie en je werkt er aan opdrachten van lokale organisaties en verenigingen. Soms organiseer je een evenement, (personeels)uitje of feest. Een andere keer werk je de correspondentie uit, verzorg je mailings, notuleer je bij vergaderingen of zet je een database op.

Het projectteam Addlas werkt vanuit Zwolle en werkt niet alleen voor verenigingen en non-profit organisaties, maar ook voor andere (commerciële) opdrachtgevers. Opdrachten die je uitvoert zijn bijvoorbeeld het bijhouden van de boekhouding of het verzorgen van de BTW-aangifte voor een klant. Werken bij LOS en Addlas is enorm leerzaam, staat erg goed op je CV en je leert er hoe je omgaat met klanten. Misschien kom je er wel door in contact met mogelijke werkgevers! Bovendien kun je met het uitvoeren van de opdrachten vrijstellingen krijgen voor je opleiding.

Studiekosten
Naast het lesgeld heb je kosten voor lesmateriaal en betaal je een bijdrage voor voorzieningen en activiteiten (zoals excursies, kopieën en internetgebruik buiten de lessen). Op alle locaties wordt er gewerkt met laptops. Er is een draadloos netwerk dat maakt dat je in het hele gebouw goed kunt werken. Je krijgt meer informatie over vereiste specificaties en aanschaf van een laptop wanneer je je aanmeldt voor een opleiding. Voor meer informatie over studiekosten kun je bellen met 0800-0245666 (gratis).

 

Harderwijk - Westeinde 33 - Harderwijk

Westeinde 33, 3844DD Harderwijk, 088-850 78 00

Zwolle - Dokterspad

Dokterspad 2, 8025AW Zwolle, 088-8508400
Fax: 088-8508410

Dronten - Agripark Oost 2

Agripark Oost 2 2, 8251KH Dronten, 0800-0245666

Dronten - Agripark Oost 2 - Dronten

Agripark Oost 2 2, 8251KH Dronten, 0800-0245666