Vestigingsmanager Groothandel | Landstede MBO

Vestigingsmanager Groothandel

Leerweg: BOL/BBL Duur: 3 jaar Niveau: 4 Plaats: Harderwijk , Zwolle

* BOL en BBL in Harderwijk, in Zwolle alleen BOL

Beroep
Veel bedrijven hebben meerdere vestigingen, verspreid over het land. Als vestigingsmanager groothandel beheer jij één van die vestigingen. En dat is een veelzijdige baan: je bent namelijk verantwoordelijk voor het halen van de omzetdoelen en je houdt je bezig met commerciële, financiële, logistieke zaken en met personeel. Ook houd je de manier waarop met klanten, klachten en service wordt omgegaan in de gaten en je denkt mee om de werkprocessen te verbeteren. Deze baan vraagt om veel ervaring en meestal werk je dan ook eerst onder begeleiding.

Met dit diploma kun je zelf ook een groothandel beginnen of overnemen. Je bent dan ondernemer en dat betekent dat je ook van administratie, marketing en personeelsmanagement veel moet afweten. Wij kunnen je die kennis aanbieden, bijvoorbeeld doordat je delen van andere opleidingen kunt volgen. Op die manier kom je straks perfect beslagen ten ijs!

Je sterke punten
Je bent iemand die goed kunt organiseren en leidinggeven. Daarbij weet je mensen te motiveren. Je hebt een goed financieel inzicht en bent een commercieel talent.

Toelating
• Diploma Commercieel Medewerker (niveau 3)
• Een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg (kbl), gemengde leerweg (gl) of theoretische leerweg (tl) met in je vakkenpakket wiskunde of economie. Een tweede moderne vreemde taal is gewenst.

Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het plaatsingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Aan het werk
• Je voert het beleid van de organisatie uit.
• Je beheert de goederenstroom en voorraad.
• Je coördineert verkoopactiviteiten en voert deze uit.
• Je coördineert de verkoopafhandeling en voert deze uit.

Vervolgopleiding
Diverse hbo-opleidingen, zoals:
• Commerciële Economie (CE)
• Internationale Marketing
• Small Business & Retail Management
• Bedrijfseconomie (BE)
• Management Economie & Recht (MER)
• International Business and Languages
• Hoger Agrarisch Onderwijs richting Internationale Agrarische Handel

Jouw kans op werk met deze opleiding

Toelichting:
Deze afbeelding toont de gegevens van april 2015 van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin. Kijk op www.kansopwerk.nl voor de meest actuele gegevens.

Zeker van een goede keuze
Binnen Handel & Commercie kun je ontzettend veel kanten op. Je volgt een startprogramma en voert vanaf het begin veel praktijkopdrachten uit. Bij Handel & Commercie ontdek je wat jouw sterke kant is. Dat kan bij de uitvoering zijn, maar ook kan jouw talent als leidinggevende naar voren komen. Je leert goed samenwerken. Iets wat in de branche Handel & Commercie erg belangrijk is.

Extra certificaat EBC*L halen?
Steeds meer ondernemingen verwachten van jou als toekomstig medewerker dat je kennis hebt van de bedrijfsvoering en economische processen van hun bedrijf. Je moet vanuit jezelf kunnen handelen en mee kunnen denken. Een ondernemende houding dus! Ook wanneer je later zelfstandig ondernemer wilt worden, is het van belang om te weten hoe je dat kunt worden en wat je daarvoor moet kunnen en kennen.

Wil jij je naast je mbo-diploma verzekeren van betere kansen op een baan of je alvast voorbereiden op het zelfstandig ondernemerschap? Dan biedt Landstede MBO je naast je gewone opleiding de mogelijkheid aan om deel te nemen aan de bedrijfseconomische cursus EBC*L. EBC*L staat voor European Business Competence* Licence en is een Europees erkend certificaat. Het is opgesteld in samenwerking met het Europese bedrijfsleven en wetenschappelijke instituten, waarmee het EBC*Lexamen voldoet aan de internationale normen. EBC*L is opgebouwd uit verschillende niveaus. Je kunt deelnemen aan EBC*L A (bedrijfseconomische kennis) en EBC*L B (ondernemingsplan, begroten en marketing) aan. Met het behalen van beide certificaten verkrijg je tevens het internationaal erkende EBC*L Middenstandsdiploma.

Studiekosten
Naast het lesgeld heb je kosten voor lesmateriaal en betaal je een bijdrage voor voorzieningen en activiteiten (zoals excursies, kopieën en internetgebruik buiten de lessen). Voor meer informatie over studiekosten kun je afhankelijk van je locatiekeuze bellen met STIP Harderwijk 088-850 78 00 of STIP Zwolle 088-850 84 00.

Harderwijk - Westeinde 33 - Harderwijk

Westeinde 33, 3844DD Harderwijk, 088-850 78 00

Zwolle - Dokterspad

Dokterspad 2, 8025AW Zwolle, 088-8508400
Fax: 088-8508410

Dagje meelopen?

Neem een kijkje achter de schermen en loop een (deel van de) schooldag mee met een student. Volg de lessen en krijg zo een beter beeld van de opleiding en de sfeer op school.

Meedoen? In onderstaand overzicht staat een overzicht van de huidige meeloopdagen voor deze studie en/of het bijbehorende landschap

Staat er geen passend aanbod tussen? Mail dan naar eendagjelandstede@landstede.nl of bel 0800 - 0245666 (gratis)

    Deze opleidingen heb je het laatst bekeken