Vestigingsmanager Groothandel | Landstede MBO Landstede Groep

Vestigingsmanager Groothandel

Leerweg: BOL/BBL Duur: 3 jaar Niveau: 4 Plaats: Harderwijk , Zwolle

Beroep
Veel bedrijven hebben meerdere vestigingen, verspreid over het land. Als vestigingsmanager groothandel beheer jij één van die vestigingen. En dat is een veelzijdige baan: je bent namelijk verantwoordelijk voor het halen van de omzetdoelen en je houdt je bezig met commerciële, financiële, logistieke zaken en met personeel. Ook houd je de manier waarop wordt omgegaan met klanten, klachten en service in de gaten en je denkt mee om de werkprocessen te verbeteren. Deze baan vraagt om veel ervaring en meestal werk je dan ook eerst onder begeleiding.

Je sterke punten
Je bent iemand die goed kunt organiseren en leidinggeven. Daarbij weet je mensen te motiveren. Je hebt een goed financieel inzicht en bent een commercieel talent.

Toelating
• Een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg (kbl), gemengde leerweg (gl) of theoretische leerweg (tl) met in je vakkenpakket wiskunde of economie of een tweede moderne vreemde taal.
• Een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo.

Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het plaatsingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Aan het werk
• Je onderzoekt de markt en doet voorstellen voor commercieel beleid.
• Je voert het verkooptraject uit.
• Je zorgt voor relatiebeheer en klantenservice.
• Je geeft het vestigingsbeleid vorm.
• Je runt de vestiging.

Vervolgopleiding
Opleidingen en cursussen op hbo-niveau, zoals:
• Commerciële Economie (CE)
• NIMA
• NEMAS
• Small Business & Retail Management
• Management Economie & Recht (MER)
• Uiteenlopende hbo-opleidingen in bijvoorbeeld retail, handel of logistiek

Jouw kans op werk met deze opleiding

Bijsluiter

Toelichting
Bovenstaande afbeelding toont de gegevens van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin. Kijk op www.kansopwerk.nl voor de meest actuele gegevens.

Zeker van een goede keuze
Binnen Handel & Commercie kun je ontzettend veel kanten op. Je volgt een startprogramma en voert vanaf het begin veel praktijkopdrachten uit. Bij Handel & Commercie ontdek je wat jouw sterke kant is. Dat kan bij de uitvoering zijn, maar ook kan jouw talent als leidinggevende naar voren komen. Je leert goed samenwerken. Iets wat in de branche Handel & Commercie erg belangrijk is.

Extra certificaat EBC*L halen?
Steeds meer ondernemingen verwachten van jou als toekomstig medewerker dat je kennis hebt van de bedrijfsvoering en economische processen van hun bedrijf. Je moet vanuit jezelf kunnen handelen en mee kunnen denken. Een ondernemende houding dus! Ook wanneer je later zelfstandig ondernemer wilt worden, is het van belang om te weten hoe je dat kunt worden en wat je daarvoor moet kunnen en kennen. Wil jij je naast je mbo-diploma verzekeren van betere kansen op een baan of je alvast voorbereiden op het zelfstandig ondernemerschap? Dan biedt Landstede MBO je naast je opleiding de mogelijkheid aan om deel te nemen aan de bedrijfseconomische cursus EBC*L. EBC*L staat voor European Business Competence* Licence en is een Europees erkend certificaat. Het is opgesteld in samenwerking met het Europese bedrijfsleven en wetenschappelijke instituten, waarmee het EBC*L-examen voldoet aan de internationale normen. EBC*L is opgebouwd uit verschillende niveaus. Je kunt deelnemen aan EBC*L A (bedrijfseconomische kennis) en EBC*L B (ondernemingsplan, begroten en marketing). Met het behalen van beide certificaten verkrijg je tevens het internationaal erkende EBC*L Middenstandsdiploma.

Studiekosten
Naast het lesgeld heb je kosten voor lesmateriaal en betaal je een bijdrage voor voorzieningen en activiteiten (zoals excursies, kopieën en internetgebruik buiten de lessen). Voor meer informatie over studiekosten kun je afhankelijk van je locatiekeuze bellen met STIP Harderwijk 088-850 78 00 of STIP Zwolle 088-850 84 00.

Harderwijk - Westeinde 33 - Harderwijk

Westeinde 33, 3844DD Harderwijk, 088-850 78 00

Zwolle - Dokterspad

Dokterspad 2, 8025AW Zwolle, 088-8508400
Fax: 088-8508410

Studiegids

Wil jij weten hoe je bij ons op school en in de praktijk leert en op welke manieren je begeleid en beoordeeld wordt? Download dan de studiegids van de opleiding van jouw keuze.

Hoe werkt het?

  1. 1. Klik op onderstaande button en log in met de volgenden gegevens:
      Gebruikersnaam: landstede
      Wachtwoord: landstede
  2. 2. Vervolgens vink je ‘OER/Studiegids’ aan en klik je op de button 'Download' bovenaan de pagina
  3. 3. Geef op de volgende pagina aan voor welk studiejaar (cohort), locatie, opleiding, Landschap en leerweg je de studiegids wilt bekijken
  4. 4. Klik op de button 'Finish' om de studiegids te voltooien en te downloaden.

Naar download OER/Studiegids

Dagje meelopen?

Neem een kijkje achter de schermen en loop een (deel van de) schooldag mee met een student. Volg de lessen en krijg zo een beter beeld van de opleiding en de sfeer op school.

Meedoen? In onderstaand overzicht staat een overzicht van de huidige meeloopdagen voor deze studie en/of het bijbehorende landschap

Staat er geen passend aanbod tussen? Mail dan naar eendagjelandstede@landstede.nl of bel 0800 - 0245666 (gratis)

    Deze opleidingen heb je het laatst bekeken