Helpende Zorg & Welzijn | Landstede MBO

Helpende Zorg & Welzijn

Leerweg: BOL/BBL Duur: 2 jaar (Mogelijkheid tot versneld afronden) Niveau: 2 Plaats: Harderwijk , Raalte , Zwolle , Dronten

Beroep
Wil jij op een praktische manier kinderen, volwassenen of ouderen helpen die ondersteuning nodig hebben? Als helpende zorg & welzijn ondersteun je hen bijvoorbeeld bij hun verzorging, doe je het huishouden of help je mee bij het organiseren van activiteiten. Vaak werk je daarbij samen met collega’s.

Je werkt bij mensen thuis, bijvoorbeeld via de thuiszorg. Maar je kunt ook werken in een verzorgingshuis, verpleeghuis, woonzorgcentrum, dagactiviteitencentrum, kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang, een gastoudergezin of in het sociaal-cultureel werk. Jouw ondersteuning is op veel plekken welkom. Wij bereiden je met deze opleiding op al die werkplekken voor!

Je sterke punten
Je houdt ervan om met mensen te werken. Je hebt respect voor de cliënt met wie je werkt. Je kunt aandacht en begrip tonen. Je kunt samenwerken, overleggen en weet van aanpakken.

Toelating
Een vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg (bl).

Heb je een andere vooropleiding (met diploma), dan bekijken we tijdens het plaatsingsgesprek onder welke voorwaarden je eventueel aan de opleiding kunt beginnen.

Aan het werk
• Je biedt zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning.
• Je ondersteunt bij het zelfstandig functioneren.
• Je voert taken uit ten behoeve van de zorg en dienstverlening, de organisatie en het beroep.
• Je voert organisatie- en professiegebonden taken uit.

Vervolgopleiding
Een niveau 3-opleiding, zoals:
• Pedagogisch Werker
Medewerker Maatschappelijke Zorg
Verzorgende Individuele Gezondheidszorg
• Andere mbo-opleidingen

Jouw kans op werk met deze opleiding

Toelichting:
Deze afbeelding toont de gegevens van april 2015 van de website Studie in Cijfers, een website van de onafhankelijke stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De studiebijsluiter geeft informatie over de kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname en de kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin. Kijk op www.kansopwerk.nl voor de meest actuele gegevens.

Skillslab
Op school heb je de beschikking over een skillslab. Dit is een praktijklokaal met bedden, oefenpoppen en allerlei materialen waarmee je de basiszorg en verpleegtechnische handelingen in de praktijk brengt. Soms nemen anderen de rol van zorgvrager en wordt er een praktijksituatie in scène gezet, zodat je goed voorbereid wordt op jouw toekomstige beroep.

Samenwerkingspartners
Om de theorie zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de praktijk werkt het Landschap Gezond & Wel nauw samen met diverse organisaties en instellingen uit de branche. Dit biedt hele uitdagende BPV-plaatsen (= stage) voor jou als student.

Studiekosten
Naast het lesgeld heb je kosten voor lesmateriaal en betaal je een bijdrage voor voorzieningen en activiteiten zoals: excursies, kopieën en internetgebruik buiten de lessen. Voor meer informatie over studiekosten kun je bellen met 0800-0245666 (gratis).

Harderwijk - Westeinde 33 - Harderwijk

Westeinde 33, 3844DD Harderwijk, 088-850 78 00

Raalte - Zwolsestraat

Zwolsestraat 63a, 8101AB Raalte, 088-8508200

Zwolle - Fuchsiastraat

Fuchsiastraat 1, 8013ZC Zwolle, 088-8508100

Dronten - Agripark Oost 2

Agripark Oost 2 2, 8251KH Dronten, 0800-0245666

Dronten - Agripark Oost 2 - Dronten

Agripark Oost 2 2, 8251KH Dronten, 0800-0245666

Dagje meelopen?

Neem een kijkje achter de schermen en loop een (deel van de) schooldag mee met een student. Volg de lessen en krijg zo een beter beeld van de opleiding en de sfeer op school.

Meedoen? In onderstaand overzicht staat een overzicht van de huidige meeloopdagen voor deze studie en/of het bijbehorende landschap

Staat er geen passend aanbod tussen? Mail dan naar eendagjelandstede@landstede.nl of bel 0800 - 0245666 (gratis)

    Deze opleidingen heb je het laatst bekeken